Dolar 32,3235
Euro 35,0702
Altın 2.307,96
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Lösev

Çiftçiler Büyükşehir’in Projesinden Büyük Verim Aldı

Çiftçiler Büyükşehir’in Projesinden Büyük Verim Aldı
31 Mayıs 2023 7:07 pm
169
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Kendi Yemini Kendin Üret’ projesi kapsamında 2022 yılının son çeyreğinde üreticilere yüzde 75 Büyükşehir hibe desteğiyle dağıtılan 5’li karışım yem bitkisi tohumu ile süt otu tohumunun hasatları yapıldı.
Ürün veriminden ve hayvancılığa olan katkısından memnuniyetlerini dile getiren çiftçiler, yapılan desteklemeler nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürlerini ilettiler.
Tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik desteklemeler kapsamında 2022 yılı içerisinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yüzde 75 Büyükşehir hibe desteğiyle ‘Kendi Yemini Kendin Üret’ projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında il genelinde en fazla 15 adet büyükbaş veya 150 adet küçükbaş hayvan varlığına sahip, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üreticilere toplamda 30 bin kilogram 5’li karışım yem bitkisi tohumu ve süt otu tohumu (ryegrass) desteklemesinde bulunuldu. Projeden yararlanan üreticiler, ekim döneminde toprakla buluşturdukları tohumları yetiştirerek hasat etmeye ve biçmeye başladı. Ürün veriminden ve hayvancılığa katkısından memnuniyetlerini dile getiren çiftçiler, yapılan desteklemeler nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürlerini ilettiler.
270 Üretici Faydalandı
Yem açığını kapatmaya katkı sağlamak düşüncesiyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün vizyonuyla ‘Kendi Yemini Kendin Üret Projesi’ni hayata geçirdiklerini belirten Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, “15 ve altında büyükbaş hayvan varlığına sahip, 150 ve altında küçükbaş hayvanı olan üreticilerimizin hayvancılıkta en büyük maliyet olan yem giderlerinin azaltılması konusunda destek olmak için 2022 yılı içinde projemizi devreye aldık. Projemizden 270 üreticimiz faydalandı. Toprakla buluşturulan tohumların biçme zamanı geldi.
Üreticilerimizden aldığımız geri dönüşler olumlu. Bu da bizler için mutluluk verici. Başkanımız Sayın Cengiz Ergün öncülüğünde çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.