Dolar 32,3560
Euro 34,7869
Altın 2.396,00
BİST 10.266,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Lösev

4. Aromaterapi Festivali Renkli Başladı

4. Aromaterapi Festivali Renkli Başladı
8 Temmuz 2023 6:13 am
95

Dünya’nın ilk ve tek Aromaterapi Festivali, 4’üncü kez kapılarını açtı. Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce firmanın katılım sağladığı festivalde, 4 gün boyunca 111 etkinlik düzenlenecek. Gündüz-gece devam eden programlara, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Büyük bir kalabalıkla gerçekleştirilen açılış kortejinde vatandaşlar doyasıya eğlendi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 4’üncüsü düzenlenen dünyanın ilk ve tek Aromaterapi Festivali’nde; kokuların gücüyle alternatif tedavi yöntemleri sunan aromaterapinin şifalı dünyasına yolculuk başladı. “Tarladan Hasada; Lezzet, Şifa, Sanat” temasıyla gerçekleştirilen festival, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı olarak Burhaniye’de hizmet veren Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’nde, Dr. Ender Saraç eşliğinde; lavanta, ekinezya ve hatmi çiçeği hasadıyla başladı. Hasada katılan vatandaşlar, rengârenk çiçek bahçelerinde ve alana kurulan takların önünde bol bol fotoğraf çekildiler. Dolu dolu geçen festival kapsamında BAÇEM’de eğitim seminerleri ve atölye çalışmaları gerçekleştirilirken aynı zamanda Ören Meydanı’na kurulan Aromaterapi Çarşısında açılan yüzlerce stantta Türkiye’nin dört bir yanından gelen firmalar ürünlerini tanıtıyor. Alanda kurulan sahnede de gün boyu söyleşiler ve konserler gerçekleştiriliyor.

ENDER SARAÇ SAĞLIKLI YAŞAMANIN YOLLARINI ANLATTI

Ünlü sunucu Açelya Akkoyun’un moderatörlüğünde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Küçükkaptan’ın da katılımıyla Dr. Ender Saraç’ın “Sağlıklı Yaşam” söyleşisi gerçekleştirildi. Söyleşinin ardından Ören Sahili’nden Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, il protokolü ve vatandaşların yoğun katılımıyla başlayan kortej, Ören Meydanı’na kadar devam etti.

“BİZ, İSTİYORUZ Kİ BALIKESİR’İMİZİ DÜNYA TANISIN”

Açılış kurdelesini kesen Başkan Yücel Yılmaz, çok güzel bir festival olmasını istediklerini ifade ederek “Gün güzel başladı. 111 etkinliğin yapılacağı 4 gün sürecek olan festivalimiz hayırlı olsun. Çok güzel misafirlerimiz var. Söyleşiler, uygulamalar, konserler. Biz, istiyoruz ki Balıkesir’imizi dünya tanısın. Uluslararası misafirlerimiz de var. Hepsine teşekkür ediyorum. Hayırlı bir festival olsun. Aromaterapi gibi her şey sağlıklı olsun.” diye konuştu.

VALİ ŞILDAK FESTİVALİ ÇOK BEĞENDİ

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak da Festivali çok beğendiğini vurgulayarak Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı ve tüm personelini tebrik etti ve festivalin; Burhaniye’ye, Balıkesir’e ve tüm ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Dansçılar, bando grubu, ritim grubu ve performans sanatçılarının da katılımıyla birbirinden renkli ve keyifli anlara sahne olan kortej yürüyüşünde vatandaşlar doyasıya eğlendi.

ÖREN SAHİLİ’NDE MÜZİK ZİYAFETİ

Ören Sahili’ne kurulan sahnede on binlerce kişinin katılımıyla Kutsi ve Muazzez Ersoy sevenleri için birbirinden güzel şarkılarını seslendirdiler. Ören Sahili’nde gece boyunca müzik ziyafeti yaşandı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.