Dolar 32,5705
Euro 34,9337
Altın 2.427,16
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Lösev

“50 Peynirli Şehrim” Projesi İçin İmzalar Atıldı

“50 Peynirli Şehrim” Projesi İçin İmzalar Atıldı
2 Eylül 2022 10:00 pm
149

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de paydaşı olduğu “50 Peynirli Şehrim” Projesi için imzalar atıldı. Proje kapsamında Balıkesir’e özgü peynirleri üretmek için 3 ilçede modern butik mandıra kurulacak, Balıkesir merkez ile Havran’da peynir satış noktaları oluşturulacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na (GMKA) sunularak başarılı olan “50 Peynirli Şehrim” isimli proje için imzalar atıldı. Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün hazırlayıp sunduğu ve başarılı bulunan projede Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İvrindi Belediyesi, Kepsut Belediyesi, Sındırgı Belediyesi, Havran Belediyesi, Balıkesir Birlikler A.Ş., S.S. Kepsut Vefalı Eller Kadın Girişimi Üretim ve İş Kooperatifi ve S.S İvrindi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi de ortak olarak yer alıyor.

İSTİHDAMA KATKI

Proje kapsamında göç veren ilçelerin; tarım ve hayvancılık gelirinin artması, kalkınmanın hızlanması, kadın kooperatiflerinin desteklenmesi ile istihdam ve ekonomik gelirlerinin artması hedefleniyor. Kaybolmaya yüz tutmuş değerlerden olan Bigadiç çeri başı keçi peyniri, İvrindi koyun kelle peyniri, Dursunbey Kızılöz bezde katık peyniri, Ayvalık kirlihanım peyniri, Sındırgı Alakır koyun peyniri ile Art Of Taste’te Dünya Miras Listesi’nde yer alarak dünyaya tanıtılan Sındırgı Eğridere yünlü tulum peyniri ve Kepsut Bükdere küflü deri katık peyniri başta olmak üzere Yöresel peynirleri üretmek üzere 3 ilçede toplam modern butik mandıra kurulması ve Balıkesir ile Havran’da peynir satış noktaları oluşturulması amaçlanıyor.

KADIN KOOPERATİFLERİNE DESTEK 

4 ana temel üzerine kurgulanan proje ile İvrindi, Kepsut, Sındırgı Belediyelerinde butik mandıralar kurulacak; Balıkesir Birlikler A.Ş tarafından sütler toplanacak; kadın kooperatifleri tarafından sütler işlenecek ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Havran Belediyesi içerisindeki satış noktalarından üretilen peynirlerin satışı gerçekleştirilecek. 22 kişinin istihdam edilmesi beklenen proje ile; Balıkesir ilinin İvrindi, Kepsut, Havran ve Sındırgı ilçelerinde bulunan birliklere üye 4.590 adet süt üreticisi, 2 adet mevcut, 1 adet yeni kurulacak kadın kooperatiflerinin fayda sağlaması beklenmektedir.

İmza töreni Balıkesir Valisi ve GMKA Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Balıkesir Birlikleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özen, GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç, proje sorumluları ile GMKA uzmanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.