Dolar 32,5304
Euro 34,9545
Altın 2.440,12
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Lösev

AgroShow Eurasia Tarım Fuarı Açıldı

AgroShow Eurasia Tarım Fuarı Açıldı
8 Aralık 2022 2:53 pm
143

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, İstanbul’da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen AgroShow Eurasia Tarım, Tarım Makineleri, Teknolojileri ve Yan Sanayileri Fuarı Açılış Töreni’ne katıldı.

Bakan Kirişci, tarımsal makine üretiminde yerlilik oranının yüzde 70’leri geçmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Ancak bunun daha yukarılara çıkmasını istiyoruz. Zor olan nedir? Savunma sanayisidir. Orada yüzde 80’i yakaladığımıza göre tarım makineleri sanayisinde de bunu daha yukarılara taşımamız gerekir.” ifadelerini kullandı.

Tarım makineleri ihracatında 1,5 milyar dolarlık rakama ulaşıldığını, her alanda olduğu gibi tarım makinelerinde de artışı yakalamak zorunda olduklarını aktaran Kirişci, bunun için gereken potansiyeli taşıdıklarını söyledi.

Geldikleri günden bu yana ortaya koydukları yaklaşımlara değinen Kirişci, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Geldiğimiz günden itibaren ortaya koyduğumuz yeni normale göre olan yaklaşımımızı, Türkiye vizyonunun artık bir alt başlığı ama üst sıralarda yer alan bir başlığı haline getirdik. Bu çerçevede de özellikle kadınlarımızın ve gençlerimizin inovatif düşüncelerinden ve sektöre verebilecekleri katkılardan ötürü Tarım ve Orman Gençlik Konseyi’ni kuruyoruz. İnşallah bununla ilgili mevzuatı da kısa sürede ülkemize kazandıracağız. Bu çok önemli bir gelişme olacak ve bize tabir yerindeyse çağ atlatacak.”

Kirişci, Bakanlık olarak tarım alet ve makinelerine desteklerinin devam ettiğini aktararak, “Daha verimli, daha üretken, daha ekonomik, daha kaliteli ve daha rekabetçi bir üretimi her alanda olduğu gibi tarım makineleri alanında ve tarım sektörünün kendisinde de gerçekleştireceğiz.” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.