Dolar 32,4781
Euro 34,9319
Altın 2.435,57
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Lösev

Ankara Büyükşehir Gıda Kahramanı Seçildi

Ankara Büyükşehir Gıda Kahramanı Seçildi
24 Nisan 2023 8:45 pm
143

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde başlatılan ‘Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık’ kampanyasında üretim fazlası gıda maddelerin geri dönüştürülerek sokak hayvanları için mama üretilmesi projesi ile ‘Gıda Kahramanı’ seçildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde başlatılan Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık kampanyası sonucunda Gıda Kahramanı seçildi.

ABB’ye Gıda Kahramanı unvanını getiren proje ise Sincan Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne kurduğu mama üretim tesisi oldu. Tesiste, üretim fazlası gıdalar sokak hayvanları için kuru mamaya dönüştürülüyor.

ASLAN: “GIDA İSRAFINA SON DERECE ÖNEM VERİYORUZ”

‘Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık’ kampanyasına destek veren tüm kurum ve kuruluşlar video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. Toplantıya ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan katıldı.

‘Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık’ kampanyasına destek vererek yaptıkları çalışmalardan dolayı Gıda Kahramanı seçildiklerini belirten Seyfettin Aslan, şu açıklamalarda bulundu:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak biz gıda israfına son derece önem veriyoruz. Bu konuda bir sürü etkinlik yaptık. Günde 3 ton kapasiteli bir tesis kurduk. Şu anda günde 1 ton kazandibi diye tabir edilen artıklardan sokak canları için mama üretiyoruz. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) VE Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığımız çalışmalardan dolayı bizi ‘Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık’ programı çerçevesinde bizi ‘Gıda Kahramanı’ olarak seçti.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.