Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C
Lösev

Ankara Büyükşehir’den Tarım 4.0 Projesi

Ankara Büyükşehir’den Tarım 4.0 Projesi
25 Haziran 2023 7:03 pm
119

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yerli üreticilerin coğrafi bilgi sistemleri ve uydu görüntü analizlerini kullanarak tarlalarına ait ürün deseni, meteorolojik olaylar, bitki sağlığı, azot durumu ve su stresinin takibini yapabilecekleri ‘Kırsal Hizmetler 4.0 Dijital Platformu-KIRBİS’i devreye soktu.

Yerli üreticinin ürün kalitesinin ve verimliliğinin artırılması amaçlanan sisteme kullanıcılar baskenttarim.ankara.bel.tr adresi üzerinden ulaşabilecek.

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “Benim en büyük hayalim Ankaralı üreticiyi zengin etmek” diyerek kırsal kalkınma kapsamında başlattığı destekler ile yerli üreticilerin ekonomisi rahatlarken üretimin de artması sağlanıyor.

Başkentte kırsal kalkınma projesini hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi yerli üreticiye ve Ankara ekonomisine katkı sağlayacak uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı şimdi de “Kırsal Hizmetler 4.0 Dijital Platformu-KIRBİS”i yerli üreticilerin hizmetine sundu.

 AMAÇ: TARIMDA VERİMLİLİĞİ ARTIRMAK VE MALİYETİ DÜŞÜRMEK

Türkiye’de ilk kez ve sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan KIRBİS isimli kırsal bilgi sistemi ile üreticilerimiz Belediyemize verilecek desteklere sistem üzerinden başvuru yapmaktadır. Ayrıca sisteme kayıtlı tüm Ankaralı çiftçiler tarlalarına ait ürün deseni, meteorolojik olaylar, bitki sağlığı, azot durumu ve su stresi gibi durumların takibini yapabilecek.

Ayrıca üreticiler uygulama sayesinde arazi bazlı ürün ve verimlilik ile ilgili analizleri, raporları ve gerekli bildirimleri almasını sağlayan uydu görüntü ve analiz servislerine de ulaşabilecek.

Devreye sokulan sistem ile yerli üreticiler sisteme kayıtlı olan tarlalara ait bilgi ve durumları, baskenttarim.ankara.bel.tr adresinden görebilecek.

170 bin tarlanın kayıtlı olduğu uygulama ile tarımda verimliliğin artırılması ile maliyet ve risklerin azaltılması amaçlanıyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.