Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C
Lösev

Ankara’lı Çiftçilere 500 Bin Fide Dağıtıldı.

Ankara’lı Çiftçilere 500 Bin Fide Dağıtıldı.
18 Mayıs 2022 6:32 am
131

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Ankara programı kapsamında Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğündeki fide dağıtım etkinliğine katıldı.

Bitkisel üretimin tohum, fide ve fidanla mümkün olduğunun altını çizen Kirişci, “Biz geldiğimiz günden beri üreticilerimize özellikle daha fazla üretmeleri konusunda büyük bir gayret gösteriyoruz. Bu gayretimiz devam edecek.” diye konuştu.

Kirişci, üretmeden tüketilemeyeceğini, bu açıdan bakıldığında yerli ve milli üretimin önemli olduğuna işaret ederek “Bugünkü programı anlamlı ve değerli kılan çeşitlerin bize ait yerli ve milli olmuş olmasıdır. Bugün kendi geliştirdiğimiz ve çoğalttığımız fideleri toprakla buluşturarak Bakanlık olarak izlediğimiz politikalarla ilgili bir kez daha çok açık ve net bir mesaj veriyoruz.” ifadesini kullandı.

Kirişci, üretimin Türkiye’nin geleceği olduğunu belirterek “Üretimi ve yeşili koruyarak, geliştirerek milli güvenlik kadar önemli olan gıda güvenliğini de zapt altına almış olacağız.” dedi.

Etkinlikte, “Yerli Hibrit Çeşitlerin Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında Ankaralı kadın ve örnek çiftçilere 160 bini domates, 170 bini biber ve 170 bini hıyar olmak üzere toplam 500 bin fide dağıtıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.