Dolar 32,5191
Euro 34,5735
Altın 2.504,25
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C
Lösev

Arı Yetiştiricilerine Kıyafet ve İlaç Desteği

Arı Yetiştiricilerine Kıyafet ve İlaç Desteği
28 Nisan 2023 8:58 pm
145

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından arı yetiştiricilerine arı koruyucu ilaç ve giysi, hayvan yetiştiricileri içinse yem dağıtım töreni düzenlendi.

Gaziantep’te Arı Yetiştiriciler Birliğine kayıtlı 767 üreticiye dış parazitlere karşı arıların savunmasını güçlendirmek, daha sağlıklı, daha güçlü hale getirip hastalıklara karşı dirençlerin artırmak ve kanatsız arı çıkmasını en aza indirmek için 10 bin paket varoa ve 6 bin adet nosema koruyucu ilaç dağıtımı yapıldı.  Bunun yanı sıra arıların bakımını kolaylaştırmak ve üreticilerin çalışma şartlarını kolaylaştırmak amacıyla 767 maske, 767 körük ve 767 adet eldiven yüzde 100 hibe ile dağıtıldı.

Diğer yandan hayvan yetiştiricilerini de unutmayan Büyükşehir, yine kent içerisindeki kayıtlı büyükbaş ve küçükbaş hayvan işletmelerini desteklemek için ve üretime teşvik etmek amacıyla 11 bin 190 büyükbaş işletme, bin 350 küçükbaş işletmesi olmak üzere toplam 12.540 işletmeye hayvan sayılarına göre 7 bin 579,500 kg yem yüzde 50 hibe ile 9 ilçedeki hayvan üreticilerine dağıtıldı.

ŞAHİN: BÜYÜKŞEHİR OLARAK HEPİNİZİN EMRİNDEYİZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin törende yaptığı konuşmada yapılan tarım destekleriyle Türkiye Yüzyılının nasıl bir başlangıç yaptığının görüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Biliyoruz ki toprak yardır, toprak anadır, vatandır. O yüzden toprak ve çiftçi olmasa biz bugün söylediğimiz İHA’lar SİHA’lar kadar önemli olan toprak bütünlüğünü sağlayamayız. Gıda güvenliği bir o kadar önemli. Gıda güvenliği temin etmek için çiftçi ne istiyorsa onu yapacaksın. O yüzden bir bacınız olarak siz benim öğretmenim oldunuz. Bana öğrettiniz. Gaziantep modeli tamda budur, kardeşlik modelidir. Birlikte iş yapma modelidir. Toprağı alıp altına çevirme, yeşil altına çevirme modelidir. Bunu başaran bir irade var. Bunu başaran iradenin en büyüğü sizsiniz. Biz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak hepinizin emrindeyiz.”

GÜL: ÇİFTLERİN EMEKLERİ ÜLKEMİZİN BEREKETİDİR

Esi Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise, mazot, gübre, yem desteği gibi çiftçilerin ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü destek projelerini aksatmadan sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkürüyle konuşmasına başlayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çiftçimiz, emekçimiz, eli nasırlı gönlü, yüreği değerli engin değerli kardeşlerim, sizlerin bu emekleri ülkemizin bereketidir. Bu topraktan bereket fışkırtan sizin emekleriniz. Çiftçimizin yanında hükümetimiz her zaman yer aldı. Sulama projelerimizle Gaziantep’te sulanabilen hiçbir alan susuz kalmayacak. Bu konuda güneş enerjisiyle diğer desteklerle çiftçimizin elektrik maliyetini sulama maliyetini de azaltıyoruz. Daha da azaltarak yanlarında olmaya devam edeceğiz.”

Arı yetiştiriciliği ile uğraşan İbrahim Mercandağ da Gaziantep’in köylüsü olarak Başkan Fatma Şahin’in kendisi gibi birçok çiftçiye destek verdiğine dikkati çekerek, “Yıllardır arıcılıkta destekleme alıyoruz. Çoğalttık. Hele de çiftçiler için Büyükşehir Belediye başkanımızın hakkını ödeyemeyiz. Geceyi gündüzüne kattı, biz çiftçileri şahlandırdın Gaziantep topraklarında” diye konuştu.

Törende yer alan Gaziantep İli Arı Yetiştiricileri Birliğin’de Yönetim Kurulu Başkanı Nebi Koca ile Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit de tarım başta olmak üzere hayvancılık ve arıcılığa yönelik yardımlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkürlerini sundu.

Tören yem, ilaç ve ekipman dağıtımıyla devam etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.