Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Lösev

“Arıcılıkta Kışlatma Eğitimi” Düzenlendi

“Arıcılıkta Kışlatma Eğitimi” Düzenlendi
2 Kasım 2022 6:23 am
139

Ankaralı tüketicilere sağlıklı ve kaliteli bal ulaştırmak, kovan arılarının kışa daha hazır şekilde girip ilkbahara kadar sağlıklı genlere sahip olması amacıyla Beypazarı, Kahramankazan ve Elmadağ ilçelerinde toplam 120 arı üreticisine teorik eğitim verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Ankara Arı Yetiştiricileri Birliği ile “Arıcılıkta Kışlatma Eğitimi” düzenledi.

ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Başkentte arıcılığı geliştirmek, arıcıların üretim ve pazarlama ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldırmak, tüketicilere daha sağlıklı ve kaliteli bal ulaştırmak ve Ankara balının marka değerini artırmak amacıyla arıcılara yönelik eğitim programlarına bu yıl da devam ediyor.

 TOPLAMDA 120 ARI YETİŞTİRİCİSİNE TEORİK EĞİTİM VERİLDİ

Ankaralı tüketicilere sağlıklı ve kaliteli bal ulaştırmak, kovan arılarının kışa daha hazır şekilde girip ilkbahara kadar sağlıklı genlere sahip olması için Beypazarı, Kahramankazan ve Elmadağ ilçelerinde toplam 120 arı üreticisine teorik eğitim verildi.

3 ilçede gerçekleştirilen eğitimlerde Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalında Dr. Sedat Sevin ve Ziraat Yüksek Mühendisi Alim Tutar; kimyasallar, nosema hastalığı, bakteriyal hastalıklar, arı bağırsak sağlığı, viral hastalıklar, mikrobiyota, kış bakımı, bahar bakımı, temizlik, bitkisel çözümler ve mücadele yöntemlerini detaylı bir şekilde anlattı.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalında Öğretim Elemanı Dr. Sedat Sevin, eğitimle ilgili şu bilgileri verdi:

“Arı hastalıkları, arı hastalıkları ile mücadele yöntemleri ve özellikle ilaç geliştirme konusunda çalışmalar yapıyoruz. Ankara Üniversitesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliği çerçevesinde arıcıya yanlış bildiklerini düzeltmek ve bilmediği konular hakkında da bilgi verebilmek için bu eğitimi düzenliyoruz. Özellikle hangi dönemde nasıl bir ilaçlama yapılması gerekiyor, hangi ilaçları tercih etmeleri gerekiyor, kovandaki genel kontrol mekanizmaları konularında ve bunlara yönelik neler yapılacağına ilişkin bilgi veriyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.