Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.297,56
BİST 8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Lösev

Bakan Kirişci, Gündüzler Barajı Su Tutma Programı’na Katıldı

Bakan Kirişci, Gündüzler Barajı Su Tutma Programı’na Katıldı
22 Nisan 2022 2:17 pm
188

DSİ 3. Bölge Müdürü Kağan Şan’dan bilgi alan Bakan Kirişci, kullandığı iş makinesi yardımıyla barajın su tutması için beton kapağı kapattı.

Bakan Kirişci programda, ramazan ayının yeni bir bereketini gösterdiğini belirterek, güzel bir tesisin su tutma merasiminde buluştuklarını söyledi.

Baraj inşaatının yapımında emeği geçenleri tebrik eden Bakan Kirişci, şöyle konuştu:

“Su konusunda duyarlılığıyla bilinen Sayın Cumhurbaşkanımıza müteşekkir olduğumuzu bir kez daha buradan ifade ediyorum. Zira kendilerinin suyun vatan olduğunu, ‘Su vatandır’ ifadesiyle her vesileyle dile getirdiğini hepimiz biliyoruz. Meslek insanları olarak suyun en kıymetli girdi olduğunu yakından biliriz. Ancak bu suyun kıymetli olduğunu pandemi dönemiyle geçen yıl yaşadığımız kuraklık bize bir kez daha açık ve net olarak gösterdi. Su zengini bir ülke olmadığımızı yine buradan da ifade etmek istiyorum. Dünyanın genel ortalaması 990 milimetreyken, Türkiye’de biz 574 milimetre gibi bir yıllık yağış miktarına sahibiz. Keşke bu 574 milimetre tüm Türkiye coğrafyasına eşit olarak dağılmış olsaydı. Maalesef 250 ila 2 bin 500 milimetre arasında değişen bir yağışımız söz konusu.

“Sakın ola suyu bol gördüğümüzde rehavete kapılıp yeniden eski alışkanlıklarımızı sürdürmeyelim. Kendi inanç değerlerimiz içinde de akan bir suda bile abdest alırken nasıl davranmamız gerektiği hususu bize açık öğütlenmişken su konusunda dikkatli olmamız gerekiyor. İnşallah bu su tutma işlemi tamamlandıktan ve sulanacak olan ovamızda sulama sistemleri döşendikten sonra artık 2023 yılında bu bölgede sulanmamış alanımız kalmamış olacak. Üreticilerimiz için şimdiden, onlar biliyorlar ama daha fazla üretmeleri, bu ülkeye daha fazla alın ve akıl teri dökmeleri konusunda bunun da kendileri için bir motivasyon kaynağı olacağını düşünüyorum. Bol ve bereketli günlere böylelikle bir tuğla daha koyarak yaklaşmış oluyoruz.”

Program İl Müftüsü Bekir Gerek’in yaptığı dua ile sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.