Dolar 32,3277
Euro 35,1006
Altın 2.305,35
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Lösev

Bakan Kirişci: “Türkiye Yüzyılı’nı Çiftçilerimizin Katkıları İle İnşa Edeceğiz”

Bakan Kirişci: “Türkiye Yüzyılı’nı Çiftçilerimizin Katkıları İle İnşa Edeceğiz”
13 Mayıs 2023 12:50 pm
143

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü mesajı yayımladı.

Bakan Kirişci mesajında; “Türkiye Yüzyılı’nı çiftçilerimizin katkıları ile inşa edeceğiz.” dedi. Kirişci;

“Tarım, gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun tüm ülkeler için, insanların temel ihtiyaçlarını karşılaması nedeniyle hayati bir öneme sahiptir.

Küresel ısınma, çevre sorunları, salgın hastalıklar ve çatışmalar nedeniyle gelişmiş ülkelerin bile gıda arz güvenliğine yönelik endişelerinin arttığı bir dönemde, eli öpülesi çiftçilerimiz sayesinde, stratejik tarım ürünlerinde bulunurluk sıkıntısı yaşamadık.

Bizler de son 21 yılda Türk tarımını, alın ve akıl teri döken çiftçimiz, üreticimiz ve yetiştiricilerimizin de gayretleriyle çok ileri bir düzeye taşıdık. Gazi Meclisimizde Türk tarımını daha da geliştirmek için 15 kanunu yasalaştırdık, yüzlerce ikincil mevzuatı yürürlüğe koyduk. Tarımsal desteği 1,8 milyar TL’den, 57,6 milyar TL’ye yükselttik. Tarımsal hasılamızı 25,1 milyar dolardan 2022 yılında yüzde 133 artışla 58,5 milyar dolara çıkardık. Tarım ve gıda ürünleri ihracatımızı 8 katına çıkararak 30 milyar dolara ulaştırdık.

Bu başarının en önemli mimarlarından biri de hiç kuşkusuz çiftçilerimiz ve üreticilerimizdir. Ülkemizin bereketli toprakları çiftçilerimizin ellerinde yoğrulmuş, tarlaya düşen her tohum onların sayesinde hayat bulmuştur. Aziz milletimizin köklü tarihinde daima çiftçilerimizin izi olmuştur. Bizler de ‘Sen Üret Yeter’ diyerek çiftçimizi daha fazla üretmesi için desteklemeyi sürdüreceğiz.

Türkiye Yüzyılı’nı çiftçilerimizin katkıları ile inşa edeceğiz.

Bu vesileyle ülkemiz için üreten, hizmet eden tüm çiftçi kardeşlerimin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyor, bereketli, bol kazançlı, sağlıklı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.