Dolar 32,4764
Euro 34,8041
Altın 2.478,29
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Lösev

Bakan Kirişci:”Mısır’da Bu Yıl Rekoltemiz Çok Çok Daha Yüksek.”

Bakan Kirişci:”Mısır’da Bu Yıl Rekoltemiz Çok Çok Daha Yüksek.”
30 Ağustos 2022 5:49 am
130

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Mahmutlu Mahallesi’ndeki mısır hasadına telefon bağlantısıyla iştirak etti.

Hasat, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal ile İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Hasada telefon bağlantısıyla katılan Kirişci,  bereket temennisinde bulundu.  Kirişci, pandemi ve savaş dinlemeden üretmeyi sürdüren çiftçileri her zaman takdir ettiğini söyledi.

Dünyanın şu anda sadece kıtlığı konuştuğunu belirten Kirişci, “Allah’a şükür, Rabb’ime binlerce kez hamdediyoruz biz ülke olarak siz değerli üreticilerimizin ürettikleriyle hiçbir ürünün yokluğunu, eksikliğini ve noksanlığını çekmiyoruz. Geçtiğimiz yıl birinci ve ikinci üründe üretmiş olduğumuz özellikle mısır noktasında bu yıl rekoltemiz çok çok daha yüksek. Bu konuyla ilgili Hatay’ımız gerçekten örnek bir şehir.” diye konuştu.

Kirişci, TMO’nun buğday ve arpayla ilgili güzel fiyatlar açıklayarak, üreticilerin memnuniyetini ve sürdürülebilirliği sağlamaya çalıştığını anlatarak, şunları kaydetti:

“Toprak Mahsulleri Ofisi olarak almış olduğumuz arpa ve buğday alımlarıyla yine daha önceki var olan stoklarımız aldığım son rakama göre 6,1 milyon tona yaklaştı. Bu gerçekten ülke olarak büyük bir başarı. Avrupa ülkeleri kuraklıktan, kıtlıktan söz ederken biz hamdolsun kendi ihtiyacımız olan bütün hububatı şu anda üretebilmede, kendi kendimize yetmede iyi bir noktadayız. Mısırla ilgili olarak da geçtiğimiz pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız kabine toplantısı sonrası 5 bin 700 liralık ton başına fiyatı açıklayarak ülkemiz üreticilerinin alın ve akıl terinin ürünü olan bu ürünlerin karşılığını vermeye çalıştık. Daha iyilerini inşallah önümüzdeki yıllarda yine sizlere sunmaya devam edeceğiz. Bizim mottomuz var, ‘Sen üret yeter’ diyoruz. Hataylı üreticilerimiz bunu ziyadesiyle yapıyorlar. Allah hepsinden razı olsun.”

MISIRDAN 7 MİLYON TONUN ÜZERİNDE REKOLTE BEKLENİYOR

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı da Türk çiftçisinin Kovid-19’a rağmen üretmeye devam ettiğini dile getirdi.

Mısırda geçen yıl Türkiye genelinde 6,8 milyon ton civarında rekolte alındığını belirten Yumaklı, bu sene rekoltenin 7 milyon tonun üzerine çıkmasını beklediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Yumaklı ve beraberindekiler, biçerdövere binerek mısır hasadı yaptı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.