Dolar 32,4798
Euro 34,9465
Altın 2.435,91
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Lösev

Başkan Ergün’den Somalı Üreticilere Destek

Başkan Ergün’den Somalı Üreticilere Destek
4 Mayıs 2023 9:35 am
148

Kırsal kalkınmaya yönelik projeleriyle il genelinde üreticileri desteklemeye devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Somalı üreticileri de desteklerini sürdürüyor.

Soma’da üreticilerle buluşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisalı Arıcılar Ana Arılarını ve Arı Sütünü Üretiyor’ projesiyle eğitim alan 18 kursiyere 5 arılı ve 5 arısız olmak üzere 90 adet arılı ve 90 adet arısız kovan teslimi yaptı. Başkan Ergün, imzaladığı protokolle Soma Ziraat Odası Başkanlığı’na tohum temizleme makinesini teslim etti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi’nin Soma’da gerçekleştirdiği çalışmaları yerinde incelemek üzere ilçeye gitti. Başkan Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi Soma İtfaiye Amirliği binası önünde Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, Soma Ziraat Odası Başkanı Tuncay Kurt, MHP İlçe Başkanı Adem Yıldırım, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Uğur Aydın, 176 Nolu Şehir içi Toplu Taşıma Kooperatifi Başkanı Emin Kurban ve mahalle muhtarları tarafından karşılandı. Başkan Ergün’e, MHP Manisa Milletvekili Adayları Ali Uçak, Nadir Sarı ve Öztürk Demir, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Başkan Danışmanları, Daire Başkanları eşlik etti.

Üreticilere Desteklerimiz Artarak Devam Ediyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma’da ilk olarak üreticilerle bir araya geldi. Başkan Ergün, ‘Manisalı Arıcılar Ana Arılarını ve Arı Sütünü Üretiyor’ projesi kapsamında eğitim ve belgelerini alan 18 kursiyere 5 arılı ve 5 arısız olmak üzere toplam 90 adet arılı ve 90 adet arısız kovanı teslim etti. Kırsal kalkınma noktasında Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerinin her geçen gün artarak devam ettiğini belirten Başkan Ergün, “Geçtiğimiz sene kırsal kalkınma noktasında 70 milyon liranın üzerinde bütçe ayırmıştık. Bu sene üretimin çok önemli olduğu noktadan hareket ederek bütçemizden 120 milyon liranın üzerinde bir kaynak ayırarak desteklerimize devam ettiriyoruz. Bugün de bu desteklerden bir tanesi burada. Kurslarını bitiren 18 kardeşimize 5 arılı ve 5 arısız kovanın dağıtımını yapıyoruz. Aynı zamanda Soma Ziraat Odamıza Tohum Temizleme makinesini protokolle teslim etmiş olacağız. Hayırlı işlerde kullanılsın. Vatandaşlarımız ne istiyorsa biz alet edevat noktasında bu yatırımlarımızı üzerine koyarak devam ettireceğiz. Emeği geçen bütün çalışanlarımıza, destek olan vesile olan Ziraat Odalarımıza, meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bugün Soma’da olmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Ergün’e Teşekkür Ettiler

Başkan Cengiz Ergün, konuşmasının ardından kurslarını başarıyla tamamlayan 18 kursiyere 5’er adet arılı, 5’er adet arısız olmak üzere toplam 90 adet arılı, 90 adette arsızı kovanı üreticilere teslim etti. Üreticiler de projede bulunmaktan duydukları mutluluğu ve projenin önemini ifade ederek Başkan Ergün’e destekleri nedeniyle teşekkür etti.

Ziraat Odası’na Tohum Temizleme Makinesi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, daha sonra Soma Ziraat Odası Başkanlığı’na tohum temizleme makinesini protokolle teslim etti. Protokolü imzalamasının ardından makinenin çiftçilere hayırlı olmasını temenni eden Başkan Ergün, “Hayırlı uğurlu olsun. Sağlıkla kullanılsın. Vatandaşlarımıza destek olsun. Çiftçi kardeşlerimize destek, bütün amacımız bu. Daha çok üretim, ekonomiye katkı, katma değere katkı, vatandaşa katkı hedefimiz bu” dedi.  Soma Ziraat Odası Başkanı Tuncay Kurt ise, “Tohum maliyetlerini düşürmek için sizden bu makineyi talep ettik. Ziraat Odası Başkanlığı, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve çiftçilerimiz adına sizlere çok teşekkür ediyoruz. Minnettarız. Makine Turgutalp’te depoda duracak. Vatandaşlar gelip kullanabilecekler ve bir sonraki yıla hazırlanmış olacaklar” diye konuştu.

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.