Dolar 32,5591
Euro 34,8861
Altın 2.428,95
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Lösev

Bitlis’te Kurulan Serada İlk Hasat Gerçekleştirildi.

Bitlis’te Kurulan Serada İlk Hasat Gerçekleştirildi.
18 Eylül 2022 6:31 am
129

Bitlis Belediyesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından ”Kırsal Kalkınmada Kadın İstihdamının Artırılması ” projesi kapsamında kurulan serada ilk hasat gerçekleştirildi.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay ve Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay’ın katılımıyla gerçekleştirilen sera ziyaretinde, serada yetiştirilen domates, salatalık ve biberlerin ilk hasadı yapıldı.

Yapılan hasatta konuşan Başkan Nesrullah Tanğlay, “Bu tür seraların sayısını fazlalaştırarak Bitlis’te istihdamı artıracağız” dedi.

Yapılan yatırımın önemine dikkat çeken Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay; ’Bitlis’te yapmış olduğumuz bir projenin alanını geziyoruz. Tabi bu projemiz geçen yıl yaptığımız kırsal kalkınmada kadın istihdamına yönelik bir projemizdi. DAKA ile beraber bu projeyi gerçekleştirmiştik. Geçen yıl başladık ve seralarımızı yaptık. Bahçemizde çok güzel ürünler verdi. Domatesten salça turşu gibi ürünlerini hazırlayıp satışa sunuyorlar. Bitlis merkez çarşımızda belediyemiz eliyle satış ofisi oluşturduk. Burada ürettikleri ürünleri inşallah çarşı pazarda insanlarımıza sunacaklar. Buradan da kadınlarımız ekmek yemiş olacaklar. Emeklerinden dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bu bahçeyi biraz daha büyüteceğiz. Kadınlarımızın iş yapmayla kırsal kalkınmada emek sarf ederek istihdama katkı sunmayla ilgili biraz daha çaba sarf ederek sayıları yükselteceğiz. Bahçelerimizde ki ürünlerin tamamı organik hatta tadına da baktık çok lezzetli ürünler. İnşallah bunun devamı getirip güzel bir projeye hizmet etmenin gururunu yaşayacağız. Projemiz alanı 5 dönümlük bir alana sahip ancak şu an itibari ile 2 dönümlük alanda bir çalışma var. Bu işle ilgili bütün ekipmanlarımız da var. İnternet üzerinden web sitesi kurularak dışarıya ve yurt dışına da satışlarımız yapılacak.’’ Diye konuştu.

Sera ziyareti kapsamında, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Vali Oktay Çağatay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Doğan Yorulmaz, DAKA Bitlis Yatırım Destek Ofisi Ziraat Mühendisi Nurettin Polat ile birlikte belediye bünyesinde bulunan Serayı gezerek, yeni çıkan ürünleri yerinde incelediler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.