Dolar 32,3605
Euro 34,7733
Altın 2.394,83
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Lösev

Bodrum’da Lavanta Hasadı Başladı

Bodrum’da Lavanta Hasadı Başladı
13 Temmuz 2023 8:42 pm
152

Bodrum Belediyesi, Garaova Tarım Park’ta üretilen lavantaların hasadına başladı.

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Karaova’da üçüncü yılına giren lavanta üretiminde hasat başladı. Gıda, kozmetik ve ilaç sektörü gibi birçok alanda değerlendirilen lavanta bitkisinin çiçek açmasıyla birlikte başlayan hasat, vatandaşların da katılımıyla hafta boyunca devam edecek.

32 dönümlük arazi üzerine dikilen yaklaşık 10 bin lavantanın hasadı sonrası Garaova Tarım Park’ta bulunan distilasyon ünitesi kullanılarak lavantalardan yaklaşık 40 litre lavanta yağı ve 700 litre lavanta hidrosolü elde edilmesi planlanıyor.

Makine ile hasada uygun olmadığı için lavantalar orak ve bağ makaslarıyla gerçekleştiriliyor.

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Mehmet Top, bölgenin tıbbi aromatik bitkilerin yetiştiriciliğine uygun olduğunu belirttiği konuşmasında amaçlarının bölgede yetiştiriciliğin daha çok yaygınlaşması olduğunu ifade etti.  Top, özellikle lavantanın kolonyada, şampuanlarda, deodorantlarda birçok kozmetik sektöründe aktif olarak kullanıldığını söylerken, “Üreticilerimizin katma değerli ürün elde etmeleri için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, lavanta hasadı ve tarımsal kalkınma çalışmalarının büyük emeklerle devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Kentimizin en verimli bölgelerinden biri olan ve tarıma elverişli topraklara sahip Karaova’mızda 3 yıl önce kurduğumuz ve her yıl daha da geliştirdiğimiz Tarım Parkımızda çeşitli tarım eğitimleri yapıyor, üretim yapan tüm vatandaşlarımıza da elimizden geldiğince destek oluyoruz. Tüm bunların yanında zeytin, mandalina, lavanta, karakılçık hasatlarıyla kentimizin üretime elverişli olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Gençlik tarım kampları düzenleyerek kentimizin ne kadar verimli topraklara sahip olduğunu, şehir dışından gelen misafirlerimize de anlatıyoruz. Bir hafta boyunca sürecek olan lavanta hasadına, tüm vatandaşlarımızın katılımını bekliyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.