Dolar 32,3833
Euro 34,5660
Altın 2.384,56
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Lösev

Bokashi Kompostu İle Yeşeren Fideler Toprakla Buluştu

Bokashi Kompostu İle Yeşeren Fideler Toprakla Buluştu
10 Haziran 2023 9:05 am
150

Beyoğlu’nda “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” projesi kapsamında; gıda olarak tüketilememiş maddelerden elde edilen kompostlarla ekilen tohumlardan elde edilen fideler öğrencilerle birlikte okul bahçesine dikildi.

Beyoğlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün koordinasyonunda; Namık Kemal İlkokulu’nda düzenlenen etkinliğe; İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Avcı, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Bağcı, Beyoğlu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serap Açış Öztürk, Namık Kemal İlkokulu Okul Müdürü Özlem Can, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Karaca programda; gıda üretiminin zorluğu ve önemini, gıda israfını önlemek için hayata geçirilen “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” projesini ve Bokashi Kompostu ile yeşertilen fidanları anlattı. Emeği geçenlere teşekkür etti.

Bokashi Kompostu ile yeşeren fideler…

Organik mutfak atıklarının Bokashi kompost kovasına atılarak dışardan ilave edilen yararlı mikroorganizmalar sayesinde fermente edildi. Yaklaşık 1 ay fermentasyona bırakılan kompostun tamamen toprağa dönüşmesi için 20-30 cm derinliğinde saksılara gömülerek 2 ay içerisinde toprağa dönüşmesi sağlandı.

Etkinlikte, bu toprakta yeşeren biber, domates ve salatalık fideleri öğrencilerimizin de bizzat katılımı ile toprakla buluşturuldu. Bu proje sayesinde, öğrencilerin gıdaların elde edilmesinin zorluğunu, gıda fazlasının nasıl değerlendirilebileceğini ve gıda israfının nasıl önüne geçilebileceğini hem teorik hem de pratik olarak öğrenmeleri hedeflendi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.