Dolar 32,5577
Euro 34,8433
Altın 2.430,57
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Lösev

Buğdaylar Drone Yardımı İle Gübrelendi

Buğdaylar Drone Yardımı İle Gübrelendi
8 Mayıs 2023 7:37 pm
165

Geçtiğimiz yıl atıl arazileri tarım arazilerine çevirerek üretim uygulamalarına bir yenisini daha ekleyen Çankırı Belediyesi, bu yıl genişlettiği buğday arazisini drone yardımı ile gübreledi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, 300 dekarlık alanda yetiştirilen buğday ekinlerini drone aracılığı ile sıvı gübre ile buluşturdu. Uygulama, buğdayın baş verme döneminde traktörün ekini çiğneme ihtimalini ortadan kaldırarak daha az su ile daha fazla dönüm gübrelemeyi sağlıyor. Ekipler, atılan gübrenin tamamını drone pervaneleri sayesinde ekinin sapından köküne kadar etki etmesini ve cihaz üzerindeki GPS ile tüm arazinin aynı oranda gübrelenmesini sağlamak için çalışıyor. Gübreleme işleme 6 metre genişlikte ve 3 metre yükseklikten yapılıyor. Uygulama kapsamında; ekinin başak tutumunu, dane verim ve kalitesini arttırmak, daha dolgunlaşmasını ve verim artışını sağlamak, ekinin azot ihtiyacını karşılamak, başakların daha uzun ve geniş olmasını sağlamak için potasyum tiyosülfat ve triazon azotu içerikli gübreler kullanılıyor.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, drone ile gübreleme işleminin geniş arazide zamandan tasarruf, etkin ve verimli bir gübreleme sağladığı için tercih ettiklerini belirtti. Her alanda teknolojinin avantajlarından faydalanmaya çalıştıklarını belirten Esen, ürünler zarar görmeden ve olumsuz hava koşullarından etkilenmeden çalışmayı hızlı bir şekilde gerçekleştirebildiklerini ifade etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.