Dolar 32,5855
Euro 34,7974
Altın 2.507,93
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C
Lösev

Büyükşehir’den Balıkesir’e Dalış Köyü

Büyükşehir’den Balıkesir’e Dalış Köyü
10 Mayıs 2023 7:22 pm
190

Turizmi 20 ilçe ve 12 aya yaymak için çalışmalarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gömeç Karaağaç’ta mavi bayraklı plajları ve su altı heykel galerisini kapsayan büyük bir alanda Dalış Köyü inşa etmek için çalışmaları başlattı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sahillerinde çok sayıda mavi bayrağın dalgalandığı, her yıl binlerce turisti ağırlayan Balıkesir’i dalış turizmi için cazibe merkezi haline getirecek proje ve yatırımları birer birer hayata geçiriyor. Deniz ve güneş turizmi dendiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan, aynı zamanda dünyanın eşsiz güzellikteki dalış noktalarına ev sahipliği yapan Balıkesir’de “Gömeç Dalış Köyü” için geri sayım başladı.

MAVİ BAYRAKLI KOYLARI VE SAHİLLERİ KAPSIYOR

Büyükşehir Belediyesi; Gömeç İlçesi’nde mavi bayrağın dalgalandığı Güvercin ve Martı koyları ile Karaağaç, Pelitköy İçmeler ve mavi bayraklı Pelitköy Bağlarburnu Sahili’ni kapsayan alanda Dalış Köyü inşa etmek için çalışmaları başlattı. Dalış Köyü, geçtiğimiz yıl Ekim ayında açılışı yapılan Balıkesir’in değerleri ile mitolojik kahramanların sergilendiği “Su Altı Heykel Galerisi”ni de içine alacak.

SU ALTI AKADEMİSİ KURULUYOR

Dalış Köyü projesi kapsamında Su Altı Akademisi oluşturulacak. Akademide sportif dalışlar, kurumsal dalışlar, bilimsel dalışlar, engelli dalışları, teknik dalışlar ve arama kurtarma eğitimleri verilecek. Ayrıca fotoğraf atölyeleri, cankurtaran yarışları, triatlon yarışları ve yelken yarışları başta olmak üzere birçok atölye ve aktivite yapılacak. Büyükşehir Belediyesi proje için ilk kazmayıvurdu ve Karağaç’ta Eğitim Birimi’nin yapımına başladı.

9 BİN METREKARELİK ÇADIR KAMP

Doğal taş ve ahşap kullanılarak çevreyle uyumlu bir şekilde inşa edilecek eğitim biriminin yanı sıra proje alanında 400 metrelik halk plajı, 9 bin metrekarelik çadır kamp alanı, 2 bin 500 metrekarelik dinlenme ile 2 bin 500 metrekarelik sosyal donatı alanı, engelliler için iskele ve restoran yer alacak. Çalışmalar Gömeç Belediyesi ile işbirliği halinde sürdürülüyor.

HEDEF; 20 İLÇE, 12 AY TURİZM

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin öncelikli hedeflerinden birisinin turizmi 12 aya yaymak olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,  “Balıkesir’imizin her ilçesi, kendine özgü değerleriyle ön plana çıkabilecek, marka olabilecek bir potansiyele sahip. Büyükşehir olarak sahip olduğumuz bu gücü, turizm ürününe dönüştürerek şehrimizin ekonomik gelişimine katkı sunuyoruz.  Bunun noktada turizmi, alternatif turizm çeşitleriyle birlikte 20 ilçeye ve 12 aya yaymak için proje ve yatırımlarımızı devreye alıyoruz” dedi.

DALIŞ TUTKUNLARININ YENİ ADRESİ

Kentin ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sunmak amacıyla spor organizasyonları, sağlık turizmi, fuarlar, festivaller düzenleyerek sosyal yaşamı zenginleştirmeye gayret ettiklerini belirten Başkan Yücel Yılmaz, “Gömeç Dalış Köyü de bu adımlardan bir tanesi. Geçtiğimiz yıl bu bölgede su altı heykel galerisi oluşturmuştuk. Şimdi de bu heykel galerisi ile mavi bayraklı sahilleri kapsayan güzel bir dalış köyünün inşasına da başladık. Bundan sonra Balıkesir, yerli ve yabancı dalış tutkunlarının yeni adresi olacak” açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.