Dolar 32,3732
Euro 34,9930
Altın 2.325,61
BİST 9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C
Lösev

Büyükşehir’den Meyve ve Sebze Üreticisine Dev Destek

Büyükşehir’den Meyve ve Sebze Üreticisine Dev Destek
29 Mayıs 2023 6:34 pm
165
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik 2023 yılı bütçesinin 122 milyon TL olarak belirlenmesinin ardından üreticilere yönelik destekler art arda gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda 10 bin meyve üreticisine 100 bin kasa ve 10 bin sebze üreticisine 100 bin sepet (Kelter) alımı için ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandı. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, yaklaşık 9,5 milyon TL’yi bulacak desteklemenin üreticilere hayırlı olmasını diledi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik destekleme ve projelerine aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde 2023 yılı bütçesinde tarımsal desteklemelere 122 milyon TL ayıran Manisa Büyükşehir Belediyesi, 10 bin meyve üreticisine 100 bin kasa ve 10 bin sebze üreticisine 100 bin sepet (Kelter) alımı için ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzaladı. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığında gerçekleştirilen sözleşme imzalamasına Daire Başkanı Yılmaz Usta ve yüklenici firma temsilcisi katıldı.
Yüzde 100 Büyükşehir Hibe Desteğiyle
İl genelinde meyve ve sebze yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı mahallelerde kalite ve verimi arttırmayı amaçladıklarını ifade eden Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, “Bu amaçla hasat edilen ürünlerin taşımacılığında kullanmak üzere 15 dekar ve altı üretim yapan sebze üreticilerimize kişi başı 10 adet plastik sepet ile 15 dekar ve altı üretim yapan meyve üreticilerimize kişi başı 10 adet plastik kasa desteklemesinde bulunacağız. Bu desteklememiz yüzde 100 hibe olarak yapılacak. Bu kapsamda toplamda 100 bin adet plastik sepet ve 100 bin adet plastik kasa alımı ihalemizi gerçekleştirdik. Bugün de yüklenici firma ile sözleşme imzaladık. Desteklemede bulunulacak plastik sepet ve plastik kasa için ilçe kontenjanlarımız sınırlı sayıdadır. Başvuru kriterlerine uygun üreticilerimizin Manisa Büyükşehir Belediyesi İlçe Muhtarlık İşleri Şube Müdürlüklerine giderek ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Yaklaşık 9,5 milyon TL’yi bulacak desteklememizin üreticilerimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.