Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Lösev

Büyükşehir’den Salça Makinası Desteği

Büyükşehir’den Salça Makinası Desteği
30 Ağustos 2022 9:23 am
132

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Dursunbey’in 50 kırsal mahallesine salça makinesi dağıttı. Tarhana ve salça yapımı döneminde köylülerin işini oldukça kolaylaştıracak olan salça makineleri, saatte 500 kilogram domatesi posa haline getirebiliyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın söz verdiği salça makinaları, Dursunbey kırsal mahalle muhtarlarına teslim edildi. Kullanışlı ve elektrik çarpmalarına karşı izolasyonlu salça makineleri saatte 500 kilogram domatesi posa haline getirebiliyor. Törene; Dursunbey Kaymakamı Ramazan Teke, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serkan Akça, Dursunbey Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bulut ve muhtarlar katıldı.

BAŞKAN YILMAZ SÖZÜNÜ TUTTU
Törende konuşan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın çiftçilerimize sözünü verdiği salça makinelerinin dağıtımına başladık. İlk etapta 50 mahallemize hibe ettiğimiz salça makineleri, muhtarlarımıza teslim edildi. Bu vesile ile seçim döneminde vermiş olduğu sözü tutan Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Üretilen domateslerden katma değeri yüksek salçalar çıkaracak olan çiftçilerimize hayırlı olsun.” dedi.

ÜRETMEK SİZDEN DESTEK BİZDEN
Salça makinası dağıtım töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin “Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın ortaya koyduğu vizyon gereği Büyükşehir Belediyemiz; sanayiden tarıma, hayvancılığa her alandaki üreticilerimizi destekliyor. Üretmek sizden, destek bizden. Ürettiklerinizi ekonomiye daha değerli bir biçimde ekonomiye katabilmeniz için biz de sizi desteklemeye devam edeceğiz. Üretici; dağıtımını yaptığımız salça makinaları ile domatesi tarladan satmak yerine onu salçaya dönüştürerek daha fazla kazanç elde etme imkânına sahip olacak. Bu makinalar ile tarhana gibi başkaca ürünleri de üretebileceksiniz.” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.