Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Lösev

Çanakkaleli Yetiştiricilere Süt Üretimi ve Verimini Arttırma Projesi Kapsamında Damızlık Koç Dağıtıldı

Çanakkaleli Yetiştiricilere Süt Üretimi ve Verimini Arttırma Projesi Kapsamında Damızlık Koç Dağıtıldı
21 Mayıs 2023 6:00 pm
145

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Çanakkale İlinde Küçükbaş Hayvancılıkta Süt üretimini ve Verimini Arttırma Projesi” kapsamında yetiştiricilere damızlık koç dağıtıldı.

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde yapılan damızlık koç dağıtım törenine; Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Hakan Batıbeki, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü H. İbrahim Büyükgaga, Bayramiç İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Çobanoğlu, Çanakkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Ferhan Savran, Köy Muhtarları, Teknik Personel ve küçükbaş hayvan yetiştiricileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ: “ 2020 yılında yetiştiricilerimizden ve süt işleyen firmalarımızdan gelen talepler ve yaptığımız saha incelemeleri sonucunda Ezine Peyniri coğrafi işaret sınırları içinde Küçükbaş Hayvancılıkta Süt üretimini ve verimini arttırmak için bir proje hazırladık. Bakanlığımız tarafından onaylanarak ödenek sağlanan projemizde 2021 yılında 261 üreticimize 30 bin kg, 2022 yılında 148 üreticimize 17 bin kg olmak üzere toplam 47 bin kilogram İtalyan Çimi Tohumu % 75 hibe, % 25 üretici katkılı olarak dağıttık. Yine 2021 yılında 100 üreticimize 100 tane süt sağım makinası % 50 hibe ve % 50 üretici katkılı olarak verdik. Bugün burada hayvan başına süt verimine ve kalitesine olumlu katkı sunacak, ırk özelliklerine olumlu etkileyecek damızlık koç dağıtımı için toplandık. Ezine de 27, Bayramiç de 21, Ayvacık ta 11 ve Merkez ilçede 6 üreticimize, toplam 65 üreticimize, 65 damızlık koçu % 75 hibe, % 25 üretici katkılı olarak dağıtımlarını tamamlamış olacağız. Yetiştiricilerimize ve bölgemize hayırlı olsun.” dedi.

Törende; Bayramiç Kaymakamı Alper Taş damızlık koç dağıtılmasının önemi ve duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Çanakkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Ferhan Savran proje ile dağıtımı yapılan damızlık koçların bölge yetiştiricilerine, verim ve kalite konusundaki sağlayacağı faydalar konusunda birer konuşma yaptılar.

Yetiştiricilerin damızlık koçlarını teslim almalarının ardından tören sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.