Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C
Lösev

Çevre Şenliği’ne Yoğun İlgi

Çevre Şenliği’ne Yoğun İlgi
2 Haziran 2022 4:53 am
142

Eskişehir Teknik Üniversitesi, yürüttüğü bilimsel çalışmalar kadar sosyal, kültürel ve çevre sorunları konularında farkındalığın artırılmasına yönelik yaptığı etkinliklerle de adından söz ettiriyor.

Bu kapsamda ESTÜ Çevre ve Sürdürülebilirlik Kulübü tarafından 27-28 Mayıs’ta düzenlenen Çevre Şenliği (ÇEVŞEN’22) büyük ilgi gördü.

Rektör Prof.Dr. Tuncay Döğeroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Çabuk, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Kaya, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeliz Mert Kantar, SKS Daire Başkanı Ertuğrul Baki, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı etkinliğin ilk gününde; “İklim Değişikliğine Uyum ve Kentler” başlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığından Aygün Aktaş, “Sürdürülebilirlik ve Yeşil Bina Uygulamaları” başlığı ile RoyalCert Enerji Verimliliği ve Mühendislik Hizmetlerinden Elif Erkan ve “Sürdürülebilirlikte ESG Yaklaşımı: Savunma Sanayi ve Çevre Boyutu” başlığı ile Aselsan AŞ’den Can Sungur birer sunum yaptı.

Sunumların ardından Estü Müzik Grubu, Eskitilmiş Yaz ve Tunç Aydoğmuş Co.  bir konser verdi. Konserlerin ardından ilk gün etkinlikleri sona erdi.

10 Bin Kişi Katıldı

Geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 10’uncusu düzenlenen etkinlikte, 2022 yılının ESTÜ için “İklim Değişikliğine Uyum Yılı” olması nedeniyle “İklim Değişmeden Değişimi Öğren” sloganı kullanıldı.

Çevre ve iklim değişikliği konusunda toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen ikinci gün etkinlikleri Espark AVM önünde yapıldı. Etkinliklerde atölye çalışmalarına yer verildi.

Mum Yapım, Çocuk Yüz Boyama, Kahve Yapım, Çocuklarla Boyama, Drone, Atık Kumaştan Makrome Yapım, Atık Kumaştan Çanta Yapım, Rüya Kapanı Yapım, Parfüm, Soğuk İçecek Yapım ve Atık Kâğıtlardan Kâğıt Yapım Atölyelerinin yer aldığı etkinliğe özellikle ilkokul öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Atölye çalışmalarının ardından Milli İrade İlkokulu ve ESTÜ Müzik Grubu performanslarını sergiledi. Eski kaset ve ESTÜ Müzik Grubu da bir konser verdi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı ve unutulmaz anlar yaşadığı etkinlikler konser ve dans gösterisinin ardından sona erdi.

Kaynak: Eskişehir Teknik Üniversitesi

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.