Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C
Lösev

Çevreciler Doğa İçin Yürüdü

Çevreciler Doğa İçin Yürüdü
13 Haziran 2023 6:09 pm
141

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlendiği doğa yürüyüşü, Tirilye – Esence arasındaki eşsiz doğal güzelliklere sahip rotada gerçekleştirildi.

Bursa’yı daha sağlıklı bir geleceğe taşımak adına altyapı ve çevre projelerine öncelik veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, çevre konusunda toplumsal duyarlılığı artırmaya yönelik etkinlikleri de hız kesmeden sürdürüyor. Özellikle 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftasını birbirinden farklı etkinliklerle geçiren Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü katkılarıyla, çevrecileri doğa yürüyüşünde buluşturdu.

Doğanın korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla Tirilye – Esence arasında doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. Profesyonel alan kılavuzu Nazif Makas ve beraberinde 55 kişi ile yapılan etkinlikte, Tirilye – Zeytin Düzü – Yel Değirmeni Tepe – Kapanca Limanı – Ketendere geçilerek 13 kilometrelik yürüyüşün ardından Esence’ye ulaşıldı.

Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü personeli Tarihçi Faruk Kurt tarafından güzergah üzerindeki tarihi değerler ve doğal güzellikler hakkında doğa severlere bilgiler verildi. ‘Çiçek dalında güzeldir’ sloganı ile çıkılan yolculukta doğaseverler yürüdükleri istikamette doğaya sadece ayak izlerini bırakma bilinci ile hareket etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.