Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C
Lösev

Çiftçiye Yüzde 50 Hibeli Gübre Desteği

Çiftçiye Yüzde 50 Hibeli Gübre Desteği
4 Mayıs 2023 6:02 pm | Son Güncellenme: 6 Mayıs 2023 4:46 am
157

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi amacıyla “2023 Zirai Gübre Desteklemesi Projesi” kapsamında bu yıl meyve yetiştiriciliği yapan 7 bin çiftçiye yüzde 50 hibeli 2 bin ton organomineral gübre desteği veriyor. Bu kapsamda, desteğe yoğun ilgi gösteren üreticilere gübre dağıtımı sürüyor.

Türkiye’ye örnek olan projelerle Kocaeli genelinde ekilmemiş bir karış toprak kalmaması için çiftçilere her türlü katkıyı sunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, üretmeye teşvik ettiği çiftçilerin gelir düzeyini artırmaya ve tarımsal kalkınmaya yönelik verdiği desteklerle üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi (TABİP), mazot, gübre, meyve fidanı, arı yemi ve ekipmanları, yem bitkisi tohumu, modern sera kurulumu ve sera naylonu başta olmak üzere çok sayıda proje ile üreticilerin yanında olan Büyükşehir, bu yıl da gübre desteğini sürdürüyor.

80 BİN DEKAR TARIM ARAZİSİ DESTEKLENİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 25 milyon lira değerinde yüzde 50 hibe destekli 2 bin ton zirai gübre (organomineral gübre) desteğinden bu sene meyve üreticiliği yapan 7 bin çiftçi yararlanacak. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce il genelinde yürütülen, Kocaeli’nin önemli kırsal kalkınma hamlelerinden biri olan proje doğrultusunda, özellikle fındık, ceviz, kiraz, armut, ayva gibi meyve yetiştiricilerine yönelik gübre desteği ile il genelinde bu yıl 80 bin dekar tarım arazisi desteklenecek.

GÜBRELERİN DAĞITIMI SÜRÜYOR

Kandıra ilçesinde gübrelerin üreticilere dağıtımı tamamlanırken, Büyükşehir Belediyesi eski itfaiye binası arkasındaki A Takımı hizmet binasının deposunda ise dağıtımlar devam ediyor. Desteğe büyük ilgi gösteren çiftçiler, yüzde 50 hibeli ödeme dekontlarını ibraz ettirerek, araçlarıyla gübrelerini teslim alabiliyor. Üreticiler, destek oldukça üretmeye devam edeceklerini ifade ederek, desteklerden dolayı Başkan Büyükakın’a teşekkür etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.