Dolar 32,5853
Euro 34,8176
Altın 2.412,65
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C
Lösev

Çine Çaparı Koyunu ve Sakız Koçu Dağıtımı Yapıldı

Çine Çaparı Koyunu ve Sakız Koçu Dağıtımı Yapıldı
21 Ekim 2022 7:13 pm
158

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kırsal kalkınma projelerinden olan küçükbaş projesine bu yıl da devam ediliyor. Uygun şartları sağlayan kadınlara Çine çaparı koyunu, sürüsünü büyütmek isteyen sürü sahiplerine de sakız koçu hibe edilmeye başlandı. Aydın il genelinde yapılan dağıtımlarla kadınların koyunculuğa başlayıp aile ekonomilerine destek olmaları sağlanıyor.

Kırsal kalkınma projelerine özel önem veren Aydın Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da koyun dağıtımına başladı. Nesli yok olmak üzereyken dünya üzerindeki son sürüsü Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından koruma altına alınan Çine çaparı koyunları çoğaltıldı ve dağıtımına başlandı. Aydın yöresinin kalan son yağlı kuyruklu koyunu olan Çine çaparı koyunlarını teslim alan kadınlar memnuniyetlerini ifade edip Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti. Diğer taraftan, uzun yıllardır yapıldığı gibi sürülerini büyütmek ve verimi yüksek sakız ırkına evriltmek isteyen üreticilere de sakız koçlarından hibe ediliyor.

Konuyla ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Barış Altıntaş, “Tarıma ve vatandaşlarımıza verdiğimiz desteklerimiz kapsamında Çine çaparı hibe ediyoruz. Bu destekle aile ekonomilerine katkı anlamında yararlı olduğumuzu düşünüyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu durumda ailelere bir nebze olsun Büyükşehir Belediyemizin katkısı olması için de hep birlikte çalışıyoruz. Bu proje, Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun tarımla ilgili çok ciddi projelerinden bir tanesi. Biz bu nesli koruma altına almanın yanı sıra çok zor durumda yaşayan vatandaşlarımıza da destek olmanın gayesi içerisindeyiz. Çine çaparı bunun tek bir örneği. Vatandaşlarımızın neye ihtiyaçları varsa her zaman yanlarındayız” ifadelerini kullandı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.