Dolar 32,6002
Euro 34,7940
Altın 2.410,15
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Lösev

“Cumhuriyetin 100. Yılında Tarım” Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

“Cumhuriyetin 100. Yılında Tarım” Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı
2 Nisan 2023 4:51 am | Son Güncellenme: 5 Nisan 2023 4:55 am
129

132 yıldır Türkiye’nin siyasi ve ekonomik hayatına tanıklık eden nadir kurumlarından İzmir Ticaret Borsası’nın, bu yıl “Cumhuriyetin 100. Yılında Tarım” temasıyla gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen Instagram fotoğraf yarışmasının yedincisi sonuçlandı.

İzmir Ticaret Borsası’nın “@izmirticaretborsasi” adresli Instagram hesabı üzerinden, 7 Kasım 2022-31 Ocak 2023 tarihleri arasında, Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel olarak tek başlık altında düzenlenen fotoğraf yarışmasında kazananlar belli oldu.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, yarışmaya “Cumhuriyetin 100. Yılında Tarım” temasına uygun fotoğraflarla oldukça yüksek bir katılım sağlandığını belirterek, “Tarihi Borsa Sarayımızı konu alan ilk Instagram yarışmamız ve sırasıyla üzüm ve incir, pamuk ve zeytin-zeytinyağı, hayvancılık, ‘Toprak ve Çocuk’ ile tarımda sürdürülebilirlik temalı fotoğraf yarışmalarımız büyük ilgi görmüştü. Cumhuriyetin kuruluşundan önce çalışmalarına başlayan ve tüm cumhuriyet tarihine tanıklık eden Borsamız, bir asırdan uzun bir süredir bu toprakların servetini geleceğe dönüştürmek için çalışıyor. Marka stratejimiz olan ‘Tarımın Servetinin Dönüştürülmesi’ kapsamında, tarımın servetlerinin korunması, üretim ve çeşitliliğin devam etmesi, gelişmesi ve geleceğe taşınması amacıyla geçmişten aldığı emanetleri, geleceğe miras bırakabilmek adına her biri alanında öncü projeler geliştiriyor; üstlendiğimiz bu değerli misyonla sektördeki diğer kuruluş ve paydaşlara örnek oluyor, onları teşvik ediyoruz. Bu doğrultuda cumhuriyetin 100. yılına özel olarak düzenlediğimiz Instagram yarışmamızda ‘Cumhuriyetin Bereketli Toprakları’na dikkatleri çekmek istedik. Yarışmamızın önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi görmesi ve katılımın yüksek oluşu bizleri oldukça mutlu etti” dedi.

Ülkemizin yaşadığı deprem felaketi dolayısıyla başvuruları 31 Ocak’ta sonlandırdıkları yarışmanın sonuçlarını gecikmeli olarak açıkladıklarını belirten Kestelli, “İzmir Ticaret Borsası olarak, ilimizdeki diğer ekonomi STK’larıyla birlikte, devlet kurumları ve yerel yönetimlerle iş birliği içinde var gücümüzle depremzede vatandaşlarımızın yanında olmak için harekete geçtik. Bu nedenle yarışmamızın sonuçlarını gecikmeli olarak açıklıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılı hepimiz için buruk başladı. En büyük temennimiz ve önceliğimiz deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaralarını el birliği ile bir an önce sarmak” diye konuştu.

Yarışmaya katılım olarak bu yıl en çok ilgi gösteren iller arasında Gaziantep ve Hatay’ın ilk 3’te yer almasının da kendileri için çok özel ve anlamlı olduğunu ifade eden Kestelli, “Cumhuriyetin 100’üncü Yılında Tarım” teması ile düzenlenen yarışma, herhangi bir sınırlama söz konusu olmadan üretimden hasada, ticaretten sosyal hayata kadar tarımın tüm alanlarını kapsıyor. Bu kapsamda, verimli topraklarımız, bu topraklarımıza atılan her bir tohum tanesi, dikilen her bir fidan ve elde edilen hazine değerindeki her bir ürünümüz; küçükbaş, büyükbaş ve arıcılık dahil her türlü hayvancılık faaliyeti; seracılık, süs bitkileri, su ürünleri gibi katma değerli üretim alanları; bereketli coğrafyamızın zengin biyoçeşitliliği; suyumuzdan toprağımıza tarımın tüm girdileri, tüm doğal varlıklarımız; geleneksel ya da teknolojik tarımın tüm yapılış şekilleri; ürünlerimizin hasadı, taşınması, depolanması, işlenmesi; üreticiden tüketiciye tüm ticaret aşamaları ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi milletimizin efendisi olan çiftçilerimizin tarlada, bağda, çiftlikte ya da tarımın herhangi bir aşamasındaki alın terini, iş birliğini, sevincini, umudunu yansıtan her bir fotoğraf karesi yarışmanın konularını oluşturdu. Yarışma temamız çerçevesinde birbirinden güzel fotoğraflar geldi ve katılımın yüksek oluşu bizleri sevindirdi. Önümüzdeki yıllarda da değişik ürünler ve kategorilerle, ilgi gören ve her yaştan Instagram kullanıcısının katılım gösterdiği bu renkli yarışmamızı sürdürmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kestelli, “Yarışma ile ilgili Facebook ve Instagram kanallarında yapılan reklam çalışmamız toplamda 1.376.697 kez yayınlandı. Yarışma duyurusu, sosyal medya yoluyla 990.513 kişiye erişti. 8.456 kişi tıklayarak, www.itb.org.tr adresli web sitesinde yer alan yarışma sayfamıza yönlendi. Yarışmaya 1316 eser yüklendi, şartnameye uygunluk gösteren 777 eser jüri değerlendirmesine sunuldu. Yarışmanın kazananları iki etapta gerçekleştirilen eleme toplantıları neticesinde belirlendi. Katılım ve ilgi her yıl katlanarak artıyor. Artık geleneksel hale gelen yarışmamıza gösterilen ilgi bizleri çok mutlu ediyor” diye ekledi.

Ödüller Sahiplerini Buluyor

Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak bu yıl tek kategoride düzenlenen yarışmada birincilik ödülü 10.000 TL, ikincilik ödülü 7.500 TL, üçüncülük ödülü 5.000 TL ve mansiyon ödülü ise 2.500 TL olarak belirlendi. Yarışmada derece alanlar haricinde sergileme alan eserlere ise 1000 TL sergi katılım ödülü verilecek.

Yarışmaya katılan eserler; İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Zincircioğlu, Sonnur Kırmızıoğlu, Erol Avni Bozkurt, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Birinci, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Aşman Alikılıç, Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İmançer, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Turan Gültekin ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Ege Bölge Temsilcisi Şükrü Akın’dan oluşan jüri heyeti tarafından iki etap halinde gerçekleştirilen toplantıda değerlendirildi. Elemeler sonucunda toplam 35 eser sergileme alırken, aralarından 6’sı dereceye layık görüldü.

Yarışmanın ödül töreni ve sergisi önümüzdeki günlerde İzmir Ticaret Borsası’nın sosyal medya hesaplarından ilan edeceği takvimde gerçekleştirilecek.

Jüri değerlendirmesi sonucunda, yarışma kategorilerinde derece alanlar şöyle oluştu:

  1. Niyazi Gürgen / @niyazi_gurgen
  2. İbrahim Şimşek / @ibrahimsimsek.art
  3. Kahraman Kaya / @kahramank.13
  4. Seyit Konyalı / @seyit_konyali (Mansiyon)
  5. Murat Bakmaz / @bakmaz_murat (Mansiyon)
  6. Mustafa Varol / @mustafavarol_ (Mansiyon)

* Jüri kararı ile yarışma şartnamesinde yer alan “Cumhuriyetin 100. Yılı Özel Ödülü” için ödüllendirme yapılmaya değer eser bulunmamış ve bu kategoride ödüllendirme yapılmamıştır.

Sergileme Alanlar:

Murat Bakmaz / @bakmaz_murat

İsa Cıda / @isa_cida_

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.