Dolar 32,3122
Euro 35,0643
Altın 2.278,43
BİST 9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Lösev

Dolusavarlar Çiftçiyi Büyük Zararlardan Korudu

Dolusavarlar Çiftçiyi Büyük Zararlardan Korudu
18 Mayıs 2023 4:48 pm
150
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde, 2022 yılında Sarıgöl Belediyesi ile imzalanan protokol kapsamında, üreticinin dolu felaketinden korunması ve bunun için ilçeye dolusavar kurulması amacıyla ortak proje hayata geçirildi.
Kurulumu yeni tamamlanan dolusavarlar, ilk dolu yağışında faydasını gösterdi. Yaklaşık 10000 dönümlük tarım arazisinin felaketten etkilenmediğine dikkat çeken Sarıgöllü üreticiler, dolusavarlar nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ettiler.
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, 17 Mayıs Çarşamba günü, akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağışlarla beraber, ilçeye bağlı Bağlıca, Çanakçı, Yenikoy, Çavuslar ve Seyhdavutlar mahallelerinde dolu, etkili oldu. Dolunun üzüm bağlarına zarar vermemesi için Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Sarıgöl Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen dolusavarlar devreye girdi. Bu sayede yaklaşık 10000 dönümlük alanın dolu felaketinden etkilenmediği belirtildi. Hayata geçirilen dolusavar projesinin önemine dikkat çeken Sarıgöllü üreticiler, proje için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk’a teşekkür ettiler.
Başkan Ergün’den Sarıgöllü Üreticilere Geçmiş Olsun
Dolu felaketinden bağları zarar gören üreticilere geçmiş olsun dileklerini ileten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Sarıgöl ilçemizde çiftçimizin ürünleri her yıl doludan dolayı zarar görüyordu. Bunun önüne geçmek için dolu zararının yoğun olduğu bölgelerde üzüm üreticilerimiz için dolusavar alımı yapmıştık. Büyükşehir Belediyemiz, Sarıgöl Belediyemiz ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlığımız işbirliğiyle 10 adet dolusavarın kurulumunu yaptık. Yaklaşık 5 milyon gibi bir maliyeti olan bu çalışmamızı Sarıgöl Belediyesi ile yüzde 50 paylaşarak, toplamda 10 adet dolusavarı ilçemize kazandırdık. Tedbir bizden, takdir Allah’tan anlayışıyla yaptığımız çalışma sonucunda yaklaşık 10000 dönümlük alanın doludan zarar görmediğini yaşayarak gördük. Üreticimizin yanında olmaya, onlara yönelik proje üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.