Dolar 32,4165
Euro 34,5964
Altın 2.383,13
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Lösev

Dünya Veteriner Hekimler Günü Kutlanıyor

Dünya Veteriner Hekimler Günü Kutlanıyor
30 Nisan 2022 11:54 am
155

Türk Veteriner Hekimleri Birliği tarafından Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla Ankara’da bir kutlama töreni düzenlendi.

Kutlamaya Türk Veteriner Hekimleri Birliği organizasyonu ile 56 Bölge ve İl Veteriner Hekimler Odası katıldı. Anıtkabir ziyareti ile başlayan kutlama programı Ulus Meydanı’nda yapılan basın açıklaması ile sona erdi.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu tarafından yapılan açıklamada;

“Dünya Veteriner Hekimleri Birliği ve Dünya Hayvan Sağlığı Örgütünün girişimleri ile 2000 yılından bu yana her yıl Nisan Ayı’nın son Cumartesi, o yıl için belirlenen bir tema ile Dünya Veteriner Hekimler Günü olarak kutlanmaktadır.

Günün amacı; tüm dünyadaki veteriner hekimlik organizasyonları arasındaki işbirliği ve etkileşimi güçlendirmek, veteriner hekimlerin, hayvanların ve diğer tüm canlıların hayatını korumaya yönelik çalışmalarını vurgulamak, bu gün ile veteriner hekimlik mesleğinin önemi hakkında farkındalığın arttırılmasıdır.

2022 yılının teması “Veteriner Hekimin Zorluklarla Mücadele Gücünün Artırılması” olarak açıklanmıştır.

DVHG veteriner hekimlerin hayvan sağlığına, toplum sağlığına ve çevre sağlığına katkılarını anmak için önemli bir fırsattır. Hayvanları hastalıklardan korumak, acı çeken ama anlatamayan dilsiz canlıları korumak, meslek mensuplarına manevi bir mutluluk vermektedir. Kendilerini mesleklerine adamış ve tutkuyla çalışan veteriner hekimlerin, ne kadar zorlu koşullarda görev yaptıkları çoğu kez bilinmemektedir. Bu nedenle Dünya Veteriner Hekimler Günü, mesleğin tüm yönleriyle dünyada tanınmasına vesile olmakta ve veteriner hekimlerin çalışma şevkini arttırmaktadır.

Veteriner Hekimler; tıpkı kendi hastaları gibi, zindeliklerini ve sağlıklarını korumak için desteğe ve uygun araçlara ihtiyaç duyarlar. Sağlıklı hayvanlar için onları savunacak sağlıklı veteriner hekimlere ihtiyaç vardır. Bireysel mücadele veteriner hekimlerin dayanıklılığını, mücadele gücünü arttırmak için yeterli değildir. Bunun için özellikle kamunun veteriner hekimleri desteklemeleri gerekmektedir.

Bu kutlama günü, veteriner hekimlerin bir araya gelerek dostluk ve samimiyetlerin tesis edileceği, birlik ve beraberliklerin pekiştirilerek mesleki dayanışmanın güçleneceği, meslek adına güzelliklerin paylaşılacağı bir zemin olarak önemlidir. Aynı zamanda mesleğimizi, ülke hayvancılığını ve dünyayı değerlendirme açısından, öngörüler, plan ve programlar ile problemlerin çözüm yollarının gösterilebileceği bir platformdur.

Gerek veteriner hekimlik uygulamalarının, gerekse ülkemiz hayvancılığının problemlerinin çözüme kavuşturularak daha yüksek standartlara ve daha ileri seviyelere gelmesini ümit ediyoruz. TVHB Merkez Konseyi olarak gayretimiz bu yöndedir.

Dünya Veteriner Hekimler Günü, veteriner hekimliğin stratejik meslek imajına katkıda bulunarak, veteriner hekimsiz bir yaşamın sağlıksız bir yaşam olacağını ortaya koyan önemli bir fırsattır. Veteriner hekimlik eğitim-öğretimi, uzmanlık, istihdam, özlük hakları, mevzuat, mesleki uygulamalar, kamuda örgütlenme, Tek Sağlık uygulamaları, sağlık meslek grubunda yer alma, iş sağlığı ve şiddet görme gibi birçok konudaki sorunlar henüz giderilememiştir.

25 Nisan Pazartesi, Türk Veteriner Hekimleri açısından acı bir güne uyanmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Maalesef, Sorgun’da yaşanan acı olay bir cana mal oldu. Bir meslektaşımız hunharca katledildi. Baştan beri söylediğimiz gibi veteriner hekimler biran önce sağlıkta şiddet yasası kapsamına alınmalıdır.

Altı kıtada sayıları 1.8 Milyonu bulan veteriner hekim tarafından kutlanan bu gün veteriner hekimler için onur kaynağı, gurur ve mutluluk kaynağıdır.

Veteriner Hekimlerin bu anlamlı gününü kutluyor, mesleklerini şiddetten uzak bir ortamda rahatlıkla yapabilecekleri daha mutlu yarınlara vesile olması diliyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.