Dolar 32,5093
Euro 34,9823
Altın 2.421,72
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Lösev

Eğirdir Gölünün Kurumasına İzin Vermeyeceğiz

Eğirdir Gölünün Kurumasına İzin Vermeyeceğiz
4 Mayıs 2023 9:37 am
198

Isparta’nın tüm sorunlarını meclis kürsüsünden haykıran İYİ Parti Isparta Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Dr. Aylin Cesur, defalarca kez Meclis gündemine taşıdığı Eğirdir Gölü’nün sorunlarını Eğirdir’de tekrar dile getirdi. “Son bir yılda 47 santimetre, son 3 yılda 1.36 metre ve son 7 yılda da 3 metre çekilen gölümüz artık kurumaya yüz tuttu. Ama biz izin vermeyeceğiz. 14 Mayıs’ta iktidara geleceğiz ve Eğirdir Gölümüzle ilgili yapılması gerekenleri ilk iş olarak gündeminize alacağız ve bu sorunu çözüme kavuşturacağız” dedi.

Isparta’da her kesimin derdiyle dertlenen ve insanlara umut olan İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Eğirdir Gölü’nün feryadını duyan tek milletvekili oldu. 5 yıllık milletvekilliği döneminde defalarca kez gölün problemlerini meclise taşıyan, çözüm odaklı çalışan ancak iktidar ve ortağı tarafından tüm talepleri reddedilen Cesur, yılmadan yorulmadan çözüm arayışını sürdürüyor. Eğirdir’e gelerek gölün hemen kıyısında açıklamalarda bulunan Milletvekili Cesur, “Gölün yok olmasına seyirci kalamayız. İktidara gelir gelmez ilk işimiz gölümüzü kurtarmak” dedi.

EĞİRDİR GÖLÜ’NÜN KURUMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Milletvekili Cesur, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Isparta’nın neresine gidersem gideyim taleplerini sorduğumda ‘Eğirdir Gölü’nü kurtarın’ diyor. Isparta halkı, köylüsüyle kentlisiyle Eğirdir Gölü’nün öneminin farkında ve bu konuda çözüm bekliyor. Açıklamamda son söyleyeceğimi en başta söyleyeyim; Eğirdir Gölü’nün kurumasına izin vermeyeceğiz. Ben Eğirdir Gölü sevdalısı ve ömrünü adamış bir adamın, Mustafa Cesur’un geliniyim. Ondan bize devredilmiş büyük bir meseledir. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel’in yıllarca doktorluğunu yaptım. Isparta ve Türkiye’nin her yerini suya kavuşturmuş olan Demirel’in memleketi bugün tamamen sahipsiz kalmış, göl kurumaya yüz tutmuş. Son bir yılda 47 santimetre, son 3 yılda 1.36 santim ve son 7 yılda da 3 metre çekilen gölümüz artık kurumaya yüz tutmuş.

‘YAPACAĞIZ, EDECEĞİZ’ SİYASETİ ARTIK TARİH OLACAK!

Mevcut iktidar birtakım işler yapıyor gibi görünüyor, her dakika sözler veriliyor, her seçimde sözler veriliyor. Eğirdir Gölü de tıpkı Dereboğazı yolu gibi ‘Yapacağız, edeceğiz’ cek cak, cek cak siyaseti yapanlardan dolayı bu duruma gelmiş. Kemerköprü’ye gelindi, iş makinaları getirildi, vaatlerde bulunuldu. Göstermelik çalışmalar yapıldı ama bir hafta sonra çektiler gittiler. 5 yıl boyunca akademisyen ve teknik insanların bize verdiği verileri, yapılması gerekenleri meclise sunduk. Her sene Eğirdir ile ilgili önerge verdim. Ama iktidar ve ortağı tarafından her defasında reddedildi. Buradaki tarımı organik tarıma geçirelim, gölün kirlenmesini de önleyelim dedik. Onlar iklim değişikliği bahanesine sığındı. Dünyanın her tarafında sular çekiliyormuş, iklim değişiklikleri imiş sorumlusu! Isparta’da bunu yemezler hemşehrim yemezler! Isparta’nın her yerine içme ve sulama suyu olarak büyük bir zenginlik olan güzel gölümüzü, kurutturmayacağız.

BİR NUMARALI MESELEMİZ EĞİRDİR GÖLÜ

Geçtiğimiz günlerde Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, Isparta’da idi, halka seslendi ve “İlk işimiz Eğirdir Gölü’nün kurumasını önlemek ve gerekenleri yapmak” dedi. Isparta’nın sorunlarını nasıl çözeceğimizi anlattı. Bunu ben yeni söylemiyorum, 5 yıldır söylüyorum. Eğirdir Gölü’ne kendini adamış, burada yaşayan çok değerli insanlar var, buraya sevdalı insanlar var, akademisyenler, gazeteciler var. Hep beraber bir masanın etrafında toplanacağız ve çözümleri hızla devreye sokacağız. Aksu Deresi’nden, Karaköy’den gelen sularımızı değerlendireceğiz. Onları acilen Eğirdir Gölü’ne ulaştıracağız. Vahşi sulama yöntemini terk ederek, kapalı devre sulama sisteminin altyapısını oluşturacağız. Eğirdir Gölü’nün kaybolmasına, kurumasına asla izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.