Dolar 32,5940
Euro 34,8484
Altın 2.496,68
BİST 9.646,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C
Lösev

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü İle Düzce Üniversitesi Arasında İşbirliği

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü İle Düzce Üniversitesi Arasında İşbirliği
6 Nisan 2022 6:07 am
127

Düzce Üniversitesi, Orman Fakültesi ile Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü; eğitim, danışmanlık, Ar-Ge ve tıbbi aromatik bitkilere ilişkin iş birliği protokolü imzaladı.

Rektörlükte düzenlenen protokole Üniversite adına Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü adına ise Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Boz imza attı.

İmzalanan protokolle; Üniversite ile Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü arasındaki iş birliğini sağlayarak, bölgenin ormancılık alanındaki sorunlarına çözümler üretmek, öğrencilerin ve uygulayıcıların ormancılık alanında yapılacak olan uygulamalara bilimsel bir bakış açısı getirmek amaçlanıyor.

Ayrıca, Orman Genel Müdürlüğü Ekosistem Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın görevleri arasında yer alan; biyolojik çeşitliliğin korunması, popülasyonun artırılması, yöresel bazda yaygınlaştırılması ve faydalanılması ile yöresel ve ülke ekonomisine katkı sağlaması bakımından öneme sahip; tıbbi ve aromatik bitkilerin üniversite düzeyinde ve akademik bazda araştırılması, yetiştirilmesi, tanıtılması, üretilmesi ile geliştirme ve uygulama faaliyetlerinin bilimsel esaslar çerçevesinde yapılması, üretilecek hizmetlerin kaliteli, etkin, verimli ve sürdürülebilir olması, araştırma çalışmaları sonuçlarının ortak kullanımını sağlamak ve bunları yayımlamak gerçekleştirilen iş birliğiyle yapılacak hedefler arasında yer alıyor.

Protokol sonunda Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Boz’a, Üniversite tarafından çalışması yapılan Düzce İli Toprak Haritası’nı ve Düzce İli Tıbbi Bitki Haritası ile Üniversite markalı ürünlerinden hediye etti. Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Boz ise Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a üretimini yaptıkları bitkisel ürünlerin yer aldığı hediye sepeti takdim etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.