Dolar 32,5516
Euro 34,9670
Altın 2.423,82
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Lösev

Eskişehir Ormanları Mühendis Adaylarını Ağırladı

Eskişehir Ormanları Mühendis Adaylarını Ağırladı
23 Mayıs 2022 7:49 am
147

Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesi öğrencileri derslerin uygulamalarını Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ormanlarında yaptı. Tohum ve Fidanlık Tekniği, Ağaçlandırma Tekniği, Silvikültür Tekniği ve Amenajman dersleri bu sefer arazide yapıldı.

34 öğrenci, Doç.Dr.Alkan Günlü ve Dr. Öğretim Üyesi Bora İmal başkanlığında Eskişehir’e gelen heyet Mihalıççık Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Çatacık ormanlarında incelemelerde bulundu. Bozan ağaçlandırma sahasında yarı kurak iklim ağaçlandırmalarının örneklerini inceleyen öğrencilere toprak işlemesi, fidan dikimi ve fidan bakımı konuları uygulamalı gösterildi. Çatacık’ta bulunan Kızıl Geyik Üretme Çiftliği de görülerek, öğrencilere kızıl geyiklerin yaşam alanı ve biyolojileri anlatıldı.

Uygulama gezisinin 2. Gününde Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Boz’u ziyaret eden ögrenciler Eskişehir Orman Fidanlık Müdürlüğüne geçerek fidan üretim çalışmalarını yerinde gördü. Tohum bahçesinden kozalak çıkarmaya, soğuk hava deposundan seralarda fidan üretimine kadar birçok konu öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi. Orman Toprak ve Ekoloji Araştırmaları Enstitüsü ziyaret edildi öğrencilere enstitüde yapılan toprak ve su analizleri laboratuvar ortamında anlatıldı. Kayaçpark gezen öğrencilere parkta bulunan ve ülkenin çeşitli yerlerinden getirilen kaya ve maden örneklerini anlatıldı. Toprağın hammaddesi olan kayaçların özellikleri hakkında bilgi verildi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.