Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Lösev

Eskişehir Üretiyor, Ülke Kazanıyor

Eskişehir Üretiyor, Ülke Kazanıyor
5 Ekim 2022 5:35 pm
141

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nce “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında desteklenen “Eskişehir’de Buğday Yetiştiriciliğinin Arttırılması Projesi” kapsamında Han ilçesinde düzenlenen törende başvuru şartlarını taşıyan 70 çiftçiye %75’i hibe %25’i çiftçi katkısıyla temin edilen 43 ton yerli reis çeşidi buğday tohumu teslim edildi.

Han ilçesinde düzenlenen tohum teslim törenine İl Tarım ve Oman Müdür Yardımcısı Murat Eren, Han İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali İhsan Söker, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli ve üreticiler katıldı. Etkinlikte konuşan Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Eren;

“Eskişehir’de Buğday Yetiştiriciliğinin Arttırılması Projemiz ile çiftçilerimize dörtte bir fiyatına buğday tohumu desteğinde bulunmak için buradayız. Tarımımızın ve üretimimizin teminatı olan siz değerli çiftçilerimiz üretim yaptıkça Eskişehir, Eskişehir ürettikçe memleketimiz kazanacak. Bizler Tarım İl Müdürlüğü olarak her zaman sizlerin yanındayız. Öncelikle doğal afetlerden etkilenen, farklı sebeplerle çiftçi kayıt sistemine kayıt yaptıramayan, küçük ölçekli çiftçilerimiz ile şehit ve gazi yakını çiftçilerimiz başta olmak üzere Eskişehir’de geliştirilmiş, yerli ve milli çeşidimiz olan Reis çeşidi tohumlarımızın teslimini gerçekleştireceğiz. Teslim edeceğimiz buğday tohumlarımızın tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Han ilçesinde 11 mahalleden 70 çiftçiye 2469 dekar araziye ekilmek üzere 43 ton buğday tohumunun üreticilere teslim edilmesi ile etkinlik sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.