Dolar 32,3401
Euro 35,1021
Altın 2.310,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Lösev

Eskişehir’de 11 İlçede Eş Zamanlı Süne Mücadelesi

Eskişehir’de 11 İlçede Eş Zamanlı Süne Mücadelesi
24 Mayıs 2023 5:05 am
168

Eskişehir’de bu yıl süne mücadelesi, 11 ilçede eş zamanlı olarak kışlamış ergin sürveyleri ile başladı.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Kurtuluş Uzun, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nizamettin Çetiner ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeliyle birlikte arazi kontrolleri yaparak çiftçilerle bilgi alışverişinde bulundu.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bu yılki süne mücadelesi, 11 ilçede 259 köyde 1.921.940 dönüm alanda gerçekleştirilecektir. Toplamda 61 teknik elemandan oluşan 20 ekip görev alacaktır, bunlardan biri merkez kontrol ekibi, diğerleri ise ilçe sürvey ekipleridir.

İlimizin bulunduğu İç Anadolu bölgesi için kışlamış ergin süne eşik değeri metrekarede 0,7 adettir. Ancak duruma bağlı olarak bu sayı metrekarede 0,5’e düşürülebilir ve bu değerin üzerindeki alanlarda yumurta paraziti ve nimf sürveylerine geçilebilir.

2022 yılı sonbahar ve 2023 yılı ilkbahar aylarında yapılan kışlak sayımlarında birim alandaki kışlayan süne sayısı önceki yıla göre artmış olsa da, bu yıl buğday kalitesini ve fiyatını etkileyecek düzeyde süne miktarının beklenmediği belirtilmektedir. Şu ana kadar ekiplerimiz tarafından hububat ekili alanlarda yapılan sürvey çalışmalarında metrekarede %60’luk bölgede 0,1, %38’lik bölgede 0,2 ve %2’lik bölgede ise 0,3 kışlamış ergin süne tespit edilmiştir.​”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.