Dolar 32,3430
Euro 35,0087
Altın 2.324,00
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Lösev

Ev Hayvanı Kimliklendirme Etkinliği Gerçekleştirildi

Ev Hayvanı Kimliklendirme Etkinliği Gerçekleştirildi
23 Eylül 2022 11:41 am | Son Güncellenme: 23 Eylül 2022 11:50 am
135

Eskişehir ​İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimler Odası tarafından Eskişehir Vilayet Meydanında ‘Ev Hayvanı Kimliklendirme Etkinliği’ gerçekleştirildi

Etkinliğe Eskişehir Vali Yardımcısı Ali Çetin, İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş , Oda Başkanı Erdinç Yuva, Eskişehir Hayvanları Koruma Dernek Başkanı, Mancahane Hayvanları Koruma ve Yaşam Haklarını Savunma Derneği Hüseyin Karadayı ve hayvan severlerin katıldığı etkinlikte konuşan Gümüş; “İlimizde kimliklendirme işlemleri, 2021 yılı Nisan ayında başlamış olup, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze bağlı İlçe Müdürlükleri ile Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimler Odasına bağlı yetkilendirilmiş veteriner klinikleri marifetiyle yürütülmektedir. İlimiz genelinde şu ana kadar 620′ si dişi 651′ i erkek 1.271 kedi, 2.088′ i dişi 2.339’u erkek olmak üzere 4.427 köpek toplam 5.698 ev hayvanı kayıt altına alınmıştır.  Ev hayvanı kimliklendirme programı kapsamında, hayvanın sırt bölgesine deri altına mikroçip yerleştirilip, bu mikroçip numarası Ev Hayvanı Kayıt sistemine kayıt edilerek oluşturulan pasaportu sahibine teslim ediliyor. Aynı zamanda yapılan uygulama ile kayıt altına alınmış olan ev hayvanlarını sokağa terk eden hayvan sahipleri tespit edilerek, ilgili mevzuatlar kapsamında idari yaptırımlar uygulanacaktır. Bu nedenle ev hayvanı sahiplerinin 31.12.2022 tarihine kadar kedi ve köpeklerini, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize veya yetkilendirilmiş Veteriner Kliniklerine başvurarak kayıt altına aldırmasını önemle rica ediyoruz. Veteriner hekim arkadaşlarımız hekimlik ve sağlık hizmetlerini dağda, bayırda, ahırda sözden anlamayan ya da bizim dilimizle konuşamayan hissiyatlarıyla bir şekilde kendileriyle iletişim kurduğumuz hayvanlar için büyük özverilerle vermekteler. Bunun yanında bakanlığımız hem sahipli kedi-köpekleri hem de sokak hayvanlarını ihmal etmedi. Sayın Valimizin de destekleriyle Eskişehir’de hayvanları koruma derneklerimiz ve hayvan sahiplerimizle beraber onların beslenmelerine de destek oluyoruz, onların korunmalarına da destek oluyoruz, denetimlerini ve kontrollerini yapıyoruz. Aynı zamanda belediyelerin yapmış olduğu hayvan sağlığı zabıtası ile ilgili faaliyetleri de denetliyoruz. Arkadaşlarımız bu konuda çok fazla özveri ve gayret sarf ediyorlar. Hem kamuda hem özelde çalışan veteriner hekim arkadaşlarımızı yapmış oldukları bu çalışmadan dolayı tebrik ediyor kutluyorum. Şu anda 70 noktada bu çip takma kimliklendirme ve sisteme kaydetme ile ilgili hizmet veriliyor. Ümit ediyorum ki Eskişehir’de bütün sahipli kedi ve köpekler bu sisteme dahil olurlar. Yapılan bu çalışmaların ilimize ve hayvan sahiplerimize hayırlı olmasını diliyorum.”  dedi.

Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimler Odası adına Oda başkanı Erdinç Yuva yapmış olduğu konuşmada “Ev hayvanı kimliklendirmesinde ilimiz genelinde 56 veteriner kliniğinde faaliyet yürütmekteyiz. Veteriner Hekimler olarak patili dostlarımızı bir birey olarak görüyoruz bu sebeple can dostlarımızın kayıt altına alınmasını hayvan sahiplerimizden özellikle talep ediyoruz. Biz Veteriner Hekimler ilimiz ve ülkemiz genelinde hayvan ve halk sağlığının her alanında gece gündüz demeden hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Etkinlik sahipsiz hayvanlarının takibini yapan hayvan koruma derneklerinde görevli yerel hayvan koruma görevlilerine, sokak hayvanlarına dağıtılmak üzere Eskişehir Valiliği tarafından temin edilen mamaların dağıtımı ile tamamlandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.