Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C
Lösev

Fındık Alımları 28 Ağustos’ta Başlayacak

Fındık Alımları 28 Ağustos’ta Başlayacak
17 Ağustos 2023 6:54 am
159

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı 21 Ağustos itibariyle Toprak Mahsulleri Ofisi fındık alım yerlerinin açılacağını belirterek “28 Ağustos’tan itibaren fındık alımı başlamış olacak. Gerektiği kadar gerektiği yerde alım yerlerini açacağız” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli programlara katılmak üzere Ordu ve Giresun’daydı. TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ile birlikte Perşembe ilçesinde bir üreticiye ait fındık bahçesinde üreticilerle bir araya gelen Bakan Yumaklı, fındık alımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fındık alım fiyatlarının beklentileri karşıladığını belirten Yumaklı “Levant grubundaki ürünler için 82,5 lira ve Giresun kategorisindekiler için de 84 liraya ek olarak 2,7 liralık bir desteğimiz var üreticilerimize. Bunlarla birlikte 3 dolar 20 cent civarında tamamen beklentiler ışığında oluşturulmuş bir fiyat. Biz buradaki memnuniyeti görüyoruz ve bizler de memnun oluyoruz. İnşallah aynı şevkle buradaki üreticilerimizin üretmelerine devam etmelerini istiyoruz.” dedi.

Bakan Yumaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman için “Fındık üreticisinin emeğini ve alın terini biz yere düşürmeyiz.” dediğini dile getirerek, “Depremin ülkemizde çok ciddi etkisi var, biliyorsunuz. Böyle olduğu halde bu alın terini, bu emeği yere düşürmemek adına Sayın Cumhurbaşkanımızın fındık fiyatlarıyla ilgili talimatları gerçekten herkeste bir memnuniyet oluşturdu. Allah razı olsun hem Sayın Cumhurbaşkanımızdan hem de bunu üretenlerden” ifadelerini kullandı.

“Gerektiği kadar gerektiği yerde alım yerlerini açacağız”

Bakan Yumaklı, fındık fiyatlarının açıklanması sonrası herkesin merak ettiği konunun alım şekilleri olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

21 Ağustos itibarıyla Toprak Mahsulleri Ofisi alımla ilgili kendi alım yerlerini açmış olacak. 28 Ağustos’tan itibaren de alıma başlamış olacak. Gerektiği kadar gerektiği yerde alım yerlerini açacağız. Özellikle alım yapılırken fındıkla alakalı nem problemi olmaması için biz üreticilerimizin kurutma hususunda çok dikkatli olmalarını özellikle istirham ediyoruz. Bu hem kendileri için hem de ülke ekonomisi için önemli.”

Yumaklı satış fiyatı konusunda da üreticileri uyararak “Toprak Mahsulleri Ofisinin açıklamış olduğu fiyat referans fiyatıdır. Dolayısıyla biz üreticilerimizin bunun altında bir fiyatla satmalarını istemiyoruz. Bu konuda da eğer çok acil bir durum yoksa, üreticilerimizden bu fiyatın altında herhangi bir fiyattan ürünlerini satmamalarını özellikle istirham ediyoruz.” dedi.

Bakan Yumaklı ile birlikte fındık bahçesinde Ordulu üreticilerle bir araya gelen TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’da fındık alımı için hazırlıkların tamamlandığını belirterek “Ordu’da Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’nın teşrifleriyle üreticilerimizle bir araya geldik, alım öncesi değerlendirmelerde bulunduk.” dedi.

Daha sonra Giresun’a hareket eden Bakan Yumaklı ve Genel Müdür Güldal burada Giresun Ticaret Borsası Lisanslı Deposunu ziyaret ederek üretici temsilcileriyle düzenlen toplantıya katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.