Dolar 32,6000
Euro 34,8429
Altın 2.494,51
BİST 9.535,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C
Lösev

FINVER’de Hasat Sezonu Hazırlıkları Başladı

FINVER’de Hasat Sezonu Hazırlıkları Başladı
15 Mart 2023 7:51 pm
249

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yaklaşık 3 yıl önce başlattığı FINVER (Fındık Verimliliği) Projesi’nde yeni hasat sezonu için hazırlıklar başladı.

Uygulanmaya başladığı günden bu yana fındık üreticileri tarafından oldukça ilgi gören ve geçen yılda olduğu gibi bu sezonda da büyük başarı yakalanan FINVER Projesi’nde yeni hasat sezonu öncesi hazırlıklar yapılıyor. Üreticilerden 5 yıllığına kiralanan bahçelerde, bakım, besleme, ilaçlama, gübreleme, kireçleme, dip sürgünü ve bordo bulamacı çalışmaları yapılıyor.

3 YILDA BÜYÜK BAŞARI

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTAR A.Ş tarafından yürütülen projede özellikle il dışında bulunan vatandaşlardan 5 yıllığına kiralanan bahçelerde ziraat mühendisleri tarafından A’dan Z’ye bakım yapılarak fındıkta verim artırılıyor.

3 yıl önce dönümde ortalama 50 ile 70 kg arası ürün elde edilirken FINVER ile 110 kg ürün elde edilmeye başlanan bahçelerde gelecek sezon için de yüksek kalite ve verimlilikte fındıkların üretilebilmesi için Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalara başladı.

500 DEKAR ALANDA BAKIM YAPILIYOR

Toplamda 500 dekar alanda çalışma yürüten ekipler, ziraat mühendisleri eşliğinde bakım çalışmaları için bahçelere girdi. Dal kesiminden sürgün alımına ve bahçe temizliğine kadar A’dan Z’ye bakımı yapılan bahçeler yeni sezona hazır hale getiriliyor.

1280 KİŞİ YENİ HASAT SEZONU İÇİN KAYIT YAPTIRDI

Öte yandan başarılı geçen sezon sonrası ilginin daha da arttığı FINVER Projesi’nde yeni sezonda bu projeden yararlanmak isteyen 1280 kişi FINVER Danışma Hattı’nı arayarak kayıt yaptırdı. Projeden yararlanmak isteyen bahçe sahipleri 0 542 150 04 52 FINVER danışma hattını arayarak bilgi alabilirler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.