Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Lösev

GASMEK Gastronomi Atölyelerinde Yemek Yarışması Heyecanı

GASMEK Gastronomi Atölyelerinde Yemek Yarışması Heyecanı
24 Ocak 2023 11:01 am
181

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’na (GASMEK) bağlı hizmet veren Şıh Mehmet-Sıdıka Kökoğlu Eğitim ve Sanat Merkezi aşçılık bölümünde eğitim gören aşçı çırağı kursiyerler arasında yemek yarışması düzenlendi. Yarışma katılımcı ve izleyenlerine keyifli anlar yaşattı.

Şıh Mehmet-Sıdıka Kökoğlu Eğitim ve Sanat Merkezi’nde yarışmada iki gruba ayrılan 16 aşçı kursiyer iki saatte belirlenen menüyü tamamlayıp puanlamaya tabi tutuldular.

Mercimek çorbası, fındık lahmacun, hünkar beğendi, kuzu incikli firik pilavı, muhambara, köşker salatası, Nurdağı salatası, Antep ezmesi, burmalı kadayıf ve gül şerbeti gibi çeşitli yemekler yapan kursiyerler, yarışma sonunda aldıkları notlar uygulamalı sınav puanı olarak modüllerine yansıtılarak belge almaya hak kazandı.

Merkezde 25 branşta 615 kursiyer eğitim alırken, aşçı çırağı, aşçı yardımcısı, Gaziantep mutfağı, pastacı çırağı, pastacı yardımcısı, butik pastacılık gibi birçok branşta kursiyerler, profesyonel mutfaklarda çalışmak için aldıkları belgelerle uluslararası alanda geçerliliği olan sertifikaları tamamlamayıp dünyanın her bölgesinde iş imkanı bulabiliyor.

Aşçılık eğitimi gören Özcan Güner, kursta bilmediği yemek ve tatlıları yapmayı en ince ayrıntısına kadar öğrendiğini belirterek, “Bilgi üstüne bilgi ekliyoruz. Kendimizi geliştiriyoruz. Başkanımız Fatma Şahin’e çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. O belgelerle daha güzel yerlere gelebilmek için kursumuza gelip devam ediyoruz. Hocalarımızla eğlenceli çalışma yaparak güzel bir gün geçiriyoruz” dedi.

Merkez açıldığından beri aşçılık eğitimi aldığını ifade eden kursiyer Esra Akşimşek, “Fatma Şahin’e burayı açtığı için çok teşekkür ederim. Aldığım eğitimlerle kendimi geliştirerek iyi bir aşçı ve şef olmak istiyorum” diye konuştu.

Kursiyerlerden Nebahat Aleyna Yaver ise, kursa annesiyle birlikte katıldığını dile getirerek “Güzel vakitler geçiriyoruz burada. Fatma Şahin’e çok teşekkür ederiz bu imkanı bize sağladığı için” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.