Dolar 32,3271
Euro 35,0620
Altın 2.297,63
BİST 9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Lösev

Gündüzler Barajı 12 Bin Dekar Araziyi Sulayacak

Gündüzler Barajı 12 Bin Dekar Araziyi Sulayacak
25 Nisan 2022 7:35 am | Son Güncellenme: 25 Nisan 2022 7:49 am
197

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Levent Özbunar açılışı yapılan Gündüzler Barajı ve su yönetimi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Şube Başkanı Özbunar yaptığı açıklamada;

“Su; canlılar için vazgeçilmez ve yaşamsal önemi olan bir kaynaktır.

Son yıllarda kentlerimizde yaşanan nüfus artışına, çarpık kentleşmeye, küresel ısınmaya, sanayileşmeye ve tarımsal kullanıma bağlı olarak su talebi yükselmekte,  bu durum güvenli içme suyu kaynaklarımız üzerinde baskı oluşturmaktadır. Bu riski azaltmanın yolu; mevcut kaynakların verimli kullanılmasından ve suyun etkili yönetilmesinden geçmektedir.

Su yönetimi; canlıların ve sektörlerin taleplerini dikkate alarak, su kaynaklarının optimum yararlı kullanımlarını sağlayacak, olumsuz etkileri kontrol altına alacak politika üretme, planlama, kalite koruma, yatırım, izleme, izin verme, denetim, yaptırım ve koordinasyon faaliyetlerinin bütünüdür.

Ülke olarak gerek su yönetimine gerekse sürdürülebilir su kullanımına özen göstermemiz esastır. Çünkü;  maalesef ki Türkiye, su fakiri olma yolunda ilerleyen ülkelerden biridir. Bu nedenle; ilgili tüm Bakanlık, kurum, kuruluş, vakıf, dernek, Sivil Toplum Kuruluşları gibi yerlerin ve tabii ki vatandaşlarımızın görev ve sorumluluklarını yerine getirmeleri önemlidir.

Su kaynaklarının kullanımında faydalanılan suyun yaklaşık yüzde 70 oran ile tarımda olduğunu görmekteyiz.  Şehrimiz sınırları içinde 2017 yılında yapımına başlanan Gündüzler Barajı’nın su tutma programı” geniş katılım ile, 22 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirildi. 12 bin dekar zirai arazinin sulanmasına olanak sağlayacak olması bakımından şehrimiz ve ülkemiz tarımına hayırlı olmasını diliyorum.

Kentimiz tarımına hizmet eden kamu kurumlarının iştirakleri ve destekleri nasıl mümkün oluyorsa, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı olarak, tarım adına her zaman katkı sağlamak, destek olmak ve bilgilerimizi paylaşmak istediğimizi bir kere daha belirtmek ve hatırlatmak istiyorum.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası’nın görüş ve düşüncelerinin dikkate alınmasının ülkemiz tarım ve hayvancılığının sürdürülebilir, dinamik kalkınmasında önemli olduğunu vurguluyorum.

Yakın zamanda göreve gelen, meslektaşımız olan,  Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye şahsım ve Yönetim Kurulum adına başarılar diliyor, Gündüzler Barajı’nın çiftçilerimize, tarımımıza, topraklarımıza bereketli olmasını temenni ediyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.