Dolar 32,5994
Euro 34,7386
Altın 2.496,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Lösev

Gürer: “AKP’nin Çökerttiği Tarımı Ayağa Kaldıracağız”

Gürer: “AKP’nin Çökerttiği Tarımı Ayağa Kaldıracağız”
7 Mayıs 2023 7:50 pm
158

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, iktidara geldiklerinde hayata geçirecekleri projelerde, ülkeden tarımı yeniden ayağa kaldıracaklarını, AKP’nin toprağa küstürdüğü çiftçiye de yeniden üretime teşvik edeceklerini söyledi.

GÜRER, KÖY VE BELDE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala, ilçe, belde ve köy ziyaretlerine devam ediyor.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, belde ve köy ziyaretlerinde yoğun olarak çiftçilerin sorun ve taleplerini dinliyor.

Gürer, köy ziyaretlerinde yaptığı açıklamalarda Millet İttifakının iktidarında, tarım sektöründe hayata geçirecekleri projeleri anlatıyor.  Bor ilçesi Kızılca, Çukurkuyu, Emen, Seslikaya ’da çiftçilerle görüşen Gürer” Ekeninde, tüketeni de koruyan bir yaklaşımla tarımda sorunları aşacağız. Çiftçiliği bırakanı bir milyonu aşkın kişi  yeniden toprakla buluşturacağız. Üretimi artırıp, Kooperatifçiliği geliştirerek , kamucu bir anlayışla  çiftçi refahını sağlayacak ,Tüketicinin uygun fiyatlar ile gıda ürünlerine erişimini sağlayacağız ” dedi.

HAVZA BAZLI ÜRETİM DESTEĞİ 

Tarımsal destekleri; üretimi ve verimliliği esas alan, havza bazlı, bölgeler arası farklıkları gözeten, sürdürülebilir ve etkin bir biçimde uygulayacaklarını belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım, su ürünleri ve ormancılıkta kullanılan üretim araçları ve makineler için mazotta ÖTV yükünü kaldıracaklarını yineledi. AKP iktidarlarının unuttuğu Çiftçi refahını iktidarımızda sağlayacağız” diye konuştu.

GÜBRE MALİYETİNİN YARISI DEVLETTEN 

Çiftçilere kullandığı gübre maliyetinin yüzde 50’sini destek olarak geri vereceklerini kaydeden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Tarımsal sulama ve elektrik faturalarının hasattan sonra tahsil edilmesini sağlayacağız. Temel tarım ürünlerinde taban fiyatlarını maliyet, kur, enflasyon ve çiftçilerimize insan onuruna yaraşır gelir sağlamayı dikkate alarak belirleyeceğiz” dedi.

TARLA SÜRÜLMEDEN DESTEK

Mazot, gübre, yem ve tohum gibi girdi desteklerini çiftçi tarlasını sürmeden, süt sağılmadan, besi hayvanı kesime gitmeden önce vereceklerini anlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, diğer destek ödemelerini üretim sonrası 90 gün içinde ödeyeceklerini ifade etti.

KADIN VE GENÇ ÇİFTÇİLERİN SİGORTA PRİMİ

Tarımda çalışan kadın ve 30 yaş altındaki gençlere sosyal güvenlik prim desteği sağlayacakları anlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çiftçimizin Tarım BAĞ-KUR prim ödemelerini hasat sonrası faizsiz ödenecek şekilde planlayacak ve sağlık güvencesinden faydalanmasını sağlayacağız” diye konuştu.

ÇİFTÇİLİK MESLEĞİNİ GENÇLEŞTİRECEĞİZ 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, gençleri Hazine arazisi kiralama, girişim sermayesi ve düşük faizli kredi gibi teşvikler başta olmak üzere desteklerden öncelikli olarak faydalandıracak ve mesleğin gençleştirilmesini sağlayacaklarını da belirtti.

ÇİFTÇİNİN BORÇ FAİZİ SİLİNECEK 

Çiftçilerin bankalardan ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullandıkları kredinin faizini silip, yeniden yapılandıracaklarını vurgulayan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Zirai kredilerin geri ödeme takviminin hasat dönemine göre belirlenmesini sağlayacaklarını ifade etti.

ÇİFTÇİLERE YÖNELİK PROJELERDEN BAZILARI…

İktidara geldiklerinde, AKP iktidarının, toprağa küstürdüğü çiftçiye yeniden üretime teşvik için önemli projeleri hayata geçireceklerini belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu projelerden bazılarını şu şekilde sıraladı:

“Tarımsal yatırımlara uygun koşullu kredi desteği vereceğiz.  Çiftçilerimizin traktör, biçerdöver, tarım makinaları gibi tarımsal üretim araçlarının ve canlı hayvan varlığının hiçbir şekilde haczedilmemesini sağlayacağız. Parite uygulaması getirerek çiğ süt ve et üreticilerini yem fiyatlarındaki artışlara karşı koruyacağız.

Hayvancılıkla uğraşan ancak mali gücü yeterli olmayan ailelere hibe, ucuz kredi ve TİGEM aracılığıyla ucuz damızlık hayvan desteği sağlayacağız. Bitkisel ürün planlamasını sanayi yemi/kesif yem üretimini de kapsayacak şekilde yapacağız.

Veterinerlik hizmetlerini yaygınlaştırarak buzağı ve kuzu ölümlerini takip ederek ölümleri azaltacağız. Veterinerlik hizmetlerinde kullanılan aşıların yerli üretimini teşvik edeceğiz. Suni tohumlamayı ücretsiz hale getirerek yaygınlaştıracağız. Köy okullarını yeniden açacak çiftçi olduğu yerde ziraat mühendisi, hayvancılık olan yerde veteriner bulunduracağız. Ziraat Bankası yeniden çiftçi bankası olurken hasat zamanı ithalatı yasaklayıp 21 üründe arz açığı gidererek zorunlu olmadıkça ithalata izin vermeyeceğiz. İthal üründe  fiyatlar ile vurgunu durdurup planlı tarıma geçerek milli gelirin % 1 Çiftçiye verirken tarım sayımını beş yılda bir yapacağız Bilgiye dayalı bilimsel tarımla Kooperatifçiliği geliştireceğiz. Ekeni de tüketeni de koruyan sistemi kuracağız. AKP çökerttiği tarımı ayağa kaldıracağız. Yem fiyatlar düzene sokup hayvancılığın yok edilişini seyreden değil çözüm üreten olup süt ve sütten mamül ürünler ile et ve etmen mamül ürünlere vatandaşın uygun fiyatla erişimi sağlayacağız. Ülke en büyük pata birimi 200 lira ile bir kilo et alınamaz hale düşürenlerin tarımda yarattığı tahribatı bitireceğiz. Tarımda ithalatçı, rantçı anlayış sona erecek. Ekende, tüketende  korunacak diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.