Dolar 32,3282
Euro 35,0649
Altın 2.282,13
BİST 8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Lösev

Hasat Desteğinde Başvurular Tamamlandı

Hasat Desteğinde Başvurular Tamamlandı
13 Mayıs 2022 11:35 am
129

Her geçen gün artan maliyetler nedeniyle üretemez hale gelen çiftçiye, destek amaçlı başlatılan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Küçük Çiftçiyi Destekleme Projesi’nde başvurular tamamlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in talimatlarıyla Kırsal Kalkınma Projeleri ile Türkiye’ye yeni örnekler veren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, üretemez hale gelen küçük ölçekli çiftçilerin 50 dekarlık arazisini hasat edecek.

ÇKS belgeli, 100 dekar altında tarlası olan çiftçileri kapsayan ve kontenjanı sınırlı olan projede, kayıt süresi sona ererek başvurular tamamlandı.

552 çiftçinin hasat desteği için başvurduğu projede, başvuranların değerlendirilmesini Değerlendirme Kurulu yapacak. Ön değerlendirmenin ardından, destek almaya hak kazanan çiftçiler projeden faydalanacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri, “Çiftçilerimizi desteklemek ve girdi maliyetlerinde yaşadıkları sıkıntıları azaltmak amacıyla Küçük Çiftçiyi Destekleme Projesi’ni başlattık. 100 dekarın altında tarlası olan çiftçimizin 50 dekara kadar olan hububatının hasat işlemlerini biz üstleniyoruz. Destekleme projemiz sınırlı kontenjana sahipti.  Şartları taşıyan çiftçilerimiz, ilçelerde ilçe ESKİ abone merkezleri, Tepebaşı ve Odunpazarı kırsal mahallerinde yaşayan çiftçilerimiz için ise Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na başvurularını yaptı. 552 başvuru geldi ve ön değerlendirme için çalışmalar devam ediyor. Değerlendirme sonucunda hak kazanan üreticilerimiz proje desteğinden faydalanacak” dediler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.