Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C
Lösev

Hayvan Üreticilerine Can Suyu Gibi Destek

Hayvan Üreticilerine Can Suyu Gibi Destek
10 Ağustos 2023 6:29 am
124

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ağır ekonomik koşullar altında zor günler geçiren üreticiler için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Sarıcakaya Laçin ve Han Kayı mahallelerinde faaliyet gösteren hayvan üreticilere yonca ve saman balyası hibe edildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığıyla artan maliyetler sebebiyle üretmekte zorluk çeken çiftçiler ve hayvan üreticileri için hayata geçirdiği projeler destek olarak dönmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi arazilerine ekilen mahsullerin çiftçilere yan destek, hayvancılıkla geçinen vatandaşlara ise yem olarak hibe edildiği “Küçük Çiftçiyi Destekleme Projesi” kapsamında Beylikova ve Çifteler’den sonra Sarıcakaya ve Han ilçelerinde de üreticilere balya desteği verildi.

Sarıcakaya Laçin mahallesinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait yonca tarlasından elde edilen hasat sonrası yapılan yonca balyaları Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde faaliyet göstererek destek başvurusu yapan üreticilere dağıtıldı.

Büyükşehir ekipleri dağıtımların ikinci noktası olan Han ilçesi Kayı mahallesinde de saman balyası dağıtımı gerçekleştirdi. Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ve vatandaşların katıldığı balya dağıtımında üreticiler, hibe edilen saman balyalarını Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin desteğiyle traktör römorkları ve kamyonetlerle taşıdılar. Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı verilen desteğin çok önemli olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Üreticiler de verilen her desteğin kendileri için can suyu olduğunu belirterek, “Maliyetler sürekli artıyor. Hayvan üretiminin en önemli girdisi olan yem, saman balyası gibi desteğe çok ihtiyacımız olan noktada yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e çok teşekkür ederiz.” dediler.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri de çiftçiler ve hayvan üreticilerine, üretimden yana destek olmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.