Dolar 32,4668
Euro 34,8492
Altın 2.475,21
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Lösev

Hayvancılıkta Aşı Skandalı!

Hayvancılıkta Aşı Skandalı!
12 Nisan 2022 10:03 am
172

Hayvancılıkta aşı skandalı! Aşılar karıştı, BVD hastalığı patlak verdi! Ne kadar hayvanın öldüğü veya BVD hastalığından dolayı acilen kesilen hayvanların etlerinin nasıl tüketildiği bilinmiyor!

Milli Gazeteden Sadettin İnan’ın haberine göre; Sığırlarda ilkbahar aylarında vurulan ve bakanlığın zorunlu aşılarından olan çiçek aşısına BVD virüsü karıştı. Çiçek aşısı ile birlikte vurulan BVD virüsü, büyükbaş hayvanları hastalandırarak öldürürken, aşı skandalının ülke hayvancılığında derin yaralar açmasından endişe ediliyor. Tarım Bakanlığı, aşı skandalına karşı kırmızı alarma geçerken, skandalın kamuoyu tarafından bilinmemesi için bütün çalışmalar gizlilikle yürütülüyor.

Milli Gazetenin haberine göre et fiyatları konuşulurken, hayvancılıkta büyük bir aşı skandalı patlak verdi. Yaşanan aşı skandalından dolayı Tarım ve Orman Bakanlığı kırmızı alarma geçerken, kamuoyunun skandaldan haberdar olmaması için bütün çalışmalar gizliden gizliye yürütülüyor. Aşı skandalının ülke hayvancılığına açtığı yaranın boyutu ise tespit edilmeye çalışılıyor.

MİLLİ GAZETE’NİN SORULARINA CEVAP VERİLMEDİ

Milli Gazete, aşı skandalıyla ilgili Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünden bilgi almak istedi. Söz konusu iddialara yönelik Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü hiçbir bilgi vermezken devreye Basın Müşavirliği girdi. Soruların yazılı olarak gönderilmesi istendi. Ancak Bakanlık Basın Müşavirliği, yazılı olarak talep edilen sorulara da cevap vermedi.

AŞI SKANDALINDAN DOLAYI NE KADAR HAYVANIN ÖLDÜĞÜ BİLİNMİYOR

BVD virüsü karışmış çiçek aşısı, sığırlarda ishal ve solunum güçlüğüne yol açarak, hayvan ölümlerini hızlandırıyor. Söz konusu hastalığın tedavisi de üreticiye çok pahalıya mal oluyor.

Aşıda yaşanan karışım skandalından dolayı ne kadar bir hayvan ölümünün gerçekleştiği bilinmezken, ülke hayvancılığının yüzde 15 ile 20’sinin tehlike altında olduğuna vurgu yapılıyor.

Kaynak: Milli Gazete , Sadettin İnan

Haber detayı için;

https://www.milligazete.com.tr/haber/9904142/tarim-bakanligi-kirmizi-alarmda

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.