Dolar 32,3605
Euro 34,9891
Altın 2.324,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Lösev

Heritage İstanbul’a, Balıkesir Damgası

Heritage İstanbul’a, Balıkesir Damgası
4 Mayıs 2023 9:45 am
141

Kültürel ve doğal mirasın yanı sıra; restorasyon, arkeoloji, müzecilik, kütüphanecilik gibi konuların ele alındığı 7. Heritage İstanbul Fuarı’na katılan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarıyla fuara damga vuran stantlar arasında yerini aldı. Büyükşehir; 32 ülkeden 120’nin üzerinde profesyonel katılımcı kuruluşa çalışmalarını tanıtıyor.

Şehrin birçok noktasında bulunan tarihi yapıları restore ederek gün yüzüne çıkaran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda 7. kez kapılarını açan Heritage İstanbul Fuarı’na katıldı. “Kültürel Miras, Doğal Miras” temasıyla 3-5 Mayıs günleri arasında açık kalacak fuar; müzecilik, arkeoloji, restorasyon, kütüphanecilik sektörlerinde faaliyet gösteren lider ulusal ve uluslararası firmaları, konferans, söyleşi ve atölye çalışmalarında alanında uzman değerli birçok isimle bir araya getiriyor. Kültürel miras bilincinin artması ve bu mirasın korunması konularını kendine sosyal misyon edinen ve bu misyon doğrultusunda ürün, hizmet ve teknolojilerin geliştirilmesini hedefleyen Heritage İstanbul Fuarı’nda stant açan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu konuda gerçekleştirdiği çalışmaları; 32’si yurt dışından olmak üzere 120’nin üzerinde profesyonel katılımcı kuruluşa tanıtıyor.

RESTORASYON VE KAZI ÇALIŞMALARI TANITILDI

Şehrin tarihi kimliğinin korunarak işlevsel bir şekilde geleceğe aktarılmasına büyük önem veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla şehir genelinde gerçekleştirilen; restorasyon, restitüsyon, röleve, sokak sağlıklaştırma ve meydan düzenleme çalışmaları; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Küçükkaptan, Genel Sekreter Yardımcısı Mürsel Sabancı, Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Koray Karabulut ile personel tarafından ziyaretçilere anlatıldı. Bunların yanı sıra Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen ve Balıkesir’in kadim geçmişini gözler önüne seren; Antandros, Kyzikos, Daskyleion, Adramytteion kazı alanlarında devam eden çalışmalar ile süreçleri hakkında bilgiler verildi.

ANTANDROS DÖNEMİNE AİT SİKKE BASILDI

Fuarın en beğenilenlerinden olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi standında, M.S. 202-235 yıllarına yolculuk yapılarak Marcus Aurelius Severus Alexander dönemine ait Antandros sikkesi ziyaretçiler tarafından basıldı.

TARİHİ BELEDİYELER PANELİ’NDE BALIKESİR KONUŞULACAK

Fuarın son günü olan 5 Mayıs Cuma günü 10.30-11.30 saatleri arasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Koray Karabulut ‘Tarihi Belediyeler Paneli’ne katılarak Balıkesir’in tarihi mirasını anlatacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.