Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Lösev

İç Sularda Av Yasağı Sona Erdi

İç Sularda Av Yasağı Sona Erdi
17 Haziran 2022 8:06 pm
171

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Eskişehir’de iç sularda balık av yasağının sona erdiği açıklandı.

Yapılan açıklamada;

“Bilindiği üzere; su ürünleri avcılığının belirli kurallar çerçevesinde yapılması amacıyla Bakanlığımızca hazırlanan “5/1 numaralı Ticari ve 5/2 numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ” hükümleri gereğince; 15 Mart – 15 Haziran tarihleri arasında iç sularımızda mevcut Sazan, Yayın, Kadife, Tatlısu Kefali gibi balıkların amatör ve ticari olarak avlanması yasaktır.

16 Haziran itibariyle İlimiz iç sularında iç su balıkları genel av yasağı dönemi sona ermiştir.

Amatör balıkçılarımız, kiraya verilen istihsal sahaları hariç en fazla 4 olta takımı ve olta başına 3 iğne ile avlanması serbesttir. Aşağı Kuzfındık Baraj Gölünün kiralaması sona erdiğinden 4 olta takımı ve olta başına iğne sayısı 3 adedi geçmemek kaydıyla amatör avcılığa açılmıştır.

Kiraya verilen istihsal sahalarında (Gökçekaya, Yenice ve Çatören Baraj Gölleri) avcılığın serbest olduğu dönemlerde, kişi başına en fazla 3 iğneli 1 olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir.

Eskişehir il sınırları içerisinde yer alan Kunduzlar Baraj Gölü ile Yukarısöğüt Göletinde bütün yıl amatör avcılığa kapalı alan olarak ilan edilmiştir. Bu alanlarda avcılık yapılması bütün yıl boyunca yasaktır.

Projeli olarak kiraya verilen alanlarda (Yapıldak,  Üççam, Hanköy ve Sekiören Göletleri) amatör avcılık yapılması yasaktır. Sadece kafeslerde yetiştiricilik amacı ile kiralanmış göletlerde ise kafeslere 100 metreden daha yakın olmamak kaydıyla amatör avcılık serbesttir.

Ekonomik ve sürdürülebilir şekilde su ürünleri avcılığının yapılabilmesi için; amatör balıkçılık kurallarını düzenleyen, “5/2 numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ”de yer alan kurallara (Yasaklanan av araçları,  boy ve sayı limitleri v.b.) vatandaşlarımızca titizlikle uyulması ve denetimle görevli kamu personeline kontroller sırasında yardımcı olunması büyük önem arz etmektedir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.