Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Lösev

İl Müdürü Gümüş ‘Toprağa İz Bırakan Kadınlar’la Buluştu

İl Müdürü Gümüş ‘Toprağa İz Bırakan Kadınlar’la Buluştu
21 Ekim 2022 6:26 pm
125

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü kapsamında Sazova Yerleşkesi Başak Toplantı Salonunda “Toprağa İz Bırakan Kadınlar” temalı etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Birim Müdürleri, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, kadın üreticiler ve aileleri katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Gümüş: “Bir taraftan kız kardeşlerimiz, bir taraftan eli öpülesi annelerimiz, teyzelerimiz ve aileleri bir aradalar. 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler günü vesilesiyle tüm Türkiye’de olduğu gibi bizlerde bir araya geldik. Bazı kadın çiftçilerimiz Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilen etkinlikte şehrimizi temsil ediyorlar. Bu vesile ile Eskişehir tarımının sürdürülebilirliğine yaptıkları üretimle büyük katkı sağlayan, toprağa iz bırakan siz değerli Kadın üreticilerimize şükranlarımı sunuyorum, Allah hepinizden razı olsun.

Tarım Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında bir protokol hazırlandı bu sene. Eskiden ziraat meslek liseleri, bayanlar için ev ekonomisi meslek liseleri, yine erkeklere özel veteriner sağlık meslek liseleri ya da eski adıyla baytar mektepleri vardı. Bu okullarımız farklı nedenlerle kapanmıştı. Şimdi yeniden bu meslek liselerimizin açılması gündemdedir. Bununla ilgili olarak bu protokol kapsamında bazı liseler tarım lisesi olarak eğitim vermeye başlayacak, bazı liselerde ise tarım dersi bir branş olarak okutulacak. Eskişehir’de bu kapsamda iki tane okulumuz mevcuttu ve sağ olsun İl Milli Eğitim Müdürümüz bu sayıyı üçe çıkarttı. İl Milli Eğitim Müdürümüzün çabaları ve birlikte kurduğumuz işbirliği ile önümüzdeki süreçte tarımsal anlamda yeni okullar açılacak inşallah. Bu anlamda Eskişehir tarımına verdiği katkı nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Pervin Töre’ye teşekkürlerimi arz ediyorum. Hepimizin tanıdığı iki önemli isme daha teşekkür etmek istiyorum. Eskişehir tarımına sağladıkları katkıdan dolayı AK Parti Eskişehir Milletvekilimiz Prof. Dr. Sayın Emine Nur Günay’a ve Mihalgazi Belediye Başkanımız Sayın Zeynep Güneş’e teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca tarımsal üretime sağladıkları maddi desteklerle üreticimizin her zaman yanında olan Sayın Valimiz Erol Ayyıldız’a teşekkürlerimi arz ediyorum. Burada bulunan siz değerli kadın üreticilerimiz tüm Eskişehir’i temsil ediyorsunuz. Sizlerin nezdinde burada olamayan, gerçekleştirdikleri tarımsal üretimlerle toprağa iz bırakan tüm kadın üreticilerimize teşekkür ederim. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Pervin Töre etkinlikte yaptığı konuşmada: “Böyle bir toplantıda bulunmaktan onur duydum. Biz topraktan geldik toprağa gideceğiz. Tarım İl Müdürümüzü tebrik ediyorum. “Toprağa İz Bırakan Kadınlar” derken çok güzel ve çok anlamlı bir isim verilmiş. Burada bana da yer verdiği için Milli Eğitim camiası adına kendisine ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan, hizmet etme anlamında her zaman için bizleri motive eden ve yanımızda olan Prof. Dr. Nabi Avcı’ya Prof. Dr. Emine Nur Günay’a ve Sayın Valimiz Erol Ayyıldız’a huzurlarınızda teşekkürlerimi arz ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmalarını dinlediğiniz zaman ilk sırada tarımın yer aldığını, bu konudaki konuşmalarıyla tüm dünyanın dikkatini çektiğini görüyor ve izliyoruz. Bizler de Cumhurbaşkanımızın konuşmalarını emir telakki ederek Bakanlığımız bünyesinde tarım liselerini açmayı hedefledik. Allah bu sene bizlere nasip etti. Hamidiye’de var olan okulumuzu daha da geliştirerek, Beylikova’daki hayvancılık ve gıda teknolojileri bölümlerini daha tanınır, daha görünür hale getirerek, Sarıcakaya’da tarımsal eğitim veren eğitim merkezimizi faaliyete geçirerek Eskişehir tarımı adına ben çok mutluyum. Bu anlamda bizlere İl Tarım ve Orman Müdürümüz büyük katkıda bulundular. Ayrıca Ticaret Odası Başkanımıza bu çalışmalardan bahsettiğimizde, sağladığı destek ile Türkiye’de bir ilk ve örnek olduk. Tarım bölümünü seçen öğrencilere Ticaret Odası Başkanlığımız burs desteği vererek katkı sunmak istediler. Yine Sarıcakaya’da tarımsal eğitim alan öğrencilerimize birer dönümlük araziler tahsis edilecek ve burada üretim yapacaklar. Bunlar Eskişehir tarımı için sevindirici gelişmeler. Bizler de hem İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hem de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Valiliğimizin bünyesinde sizlere, Eskişehir tarımına hizmet etmeye gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bir kadın olarak siz değerli kadın üreticilerimizle bir arada olmaktan gurur duydum. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çalışma arkadaşlarımla birlikte her zaman yanınızda olmaya hazır olduğumuzu bilmenizi isterim” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul Çalışmaları nedeniyle etkinliğe katılamayan Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay gönderdiği telgrafta: “Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul Çalışmaları nedeniyle “Toprağa İz Bırakan Kadınlar” temalı etkinliğe katılamıyorum. Nazik davetiniz için çok teşekkür ederim. İl Tarım Müdürlüğümüzce koordine edilen Dünya Kadın Çiftçiler Günü etkinliği kapsamında değerli kadın çiftçilerimize ve bu kapsamda hizmet veren tarımsal kalkınma kooperatiflerimize ve tarıma katkı sunan tüm emekçi kadınlarımıza ve yöneticilerimize şehrimize ve ülkemize vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Alın teriyle hem evde hem de tarlada çalışan çiftçi kadınlarımızın Dünya Kadın Çiftçiler Gününü kutluyorum. Programda emeği geçen başta İl Tarım Müdürümüz Ender Muhammet Gümüş olmak üzere herkese teşekkür eder, siz kıymetli hemşerilerime sevgi ve selamlarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü kapsamında düzenlenen “Toprağa İz Bırakan Kadınlar” temalı etkinlikte Eskişehir’de tarıma katkıda bulunan ve tarımsal üretim gerçekleştiren kadın üreticilere plaketlerinin takdim edilmesinin ardından program sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.