Dolar 32,5734
Euro 34,9080
Altın 2.438,42
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Lösev

İlk Hasat Yusuflar Mahallesi’nde Yapıldı…

İlk Hasat Yusuflar Mahallesi’nde Yapıldı…
13 Temmuz 2022 9:50 am
175

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin ağır maliyetler karşısında zor günler yaşayan üreticiler için başlattığı, atıl durumdaki tarım arazilerinin üretime kazandırılması projesinde ilk hasat Yusuflar Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin her geçen gün artan maliyetler karşısında büyük zorluk yaşayan üreticiler için hayata geçirdiği projeler tüm hızıyla sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi arazilerine ekilen mahsullerin çiftçilere destek, hayvancılıkla geçinen vatandaşlara ise yem olarak hibe edildiği proje kapsamında ilk hasat gerçekleştirildi.

Bahar döneminde ilaçlama ve gübreleme işlemi yapılan Yusuflar Mahallesi’ndeki mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait 87 dekarlık alana ekilen arpa için hasat gerçekleştirildi.

Biçimi yapılan arpa çiftçilere yan bir destek olarak verilmek üzere kamyonlarla taşınırken, biçim sonrası kalan arpa saplarından da hayvan üreticileri için balya yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri Büyükşehir Belediyesi’ne ait tarlalarda hasat işleminin devam edeceğini belirterek, “Elde edilen ürünler ekonomik sıkıntı içerisinde olan çiftçimize yan destek sağlamaktadır. Ayrıca hayvan üreticilerimize de yem olarak hibe şeklinde bir destek sunuyoruz. Amacımız üreticimizin, üretmeye devam etmesine katkıda bulunmaktır” dediler.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.