Dolar 32,3296
Euro 35,0275
Altın 2.282,64
BİST 8.974,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Lösev

İncir Yarışması Yoğun İlgi Gördü…

İncir Yarışması Yoğun İlgi Gördü…
20 Eylül 2022 7:32 pm
127

Dalaman İnciri Gürleyik Şenliğinin birincisi düzenlendi. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Dalaman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün katkıları ve Dalaman Kaymakamlığı, Dalaman Belediyesi işbirliği ile düzenlenen şenliğe incir yarışması damga vurdu.

Dalaman İnciri Gürleyik Şenliğine Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili olarak İl Müdür Yardımcısı Muhammed Sevinç, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, İlçe Jandarma Komutanı Nimet Söylemez, Dalaman Ziraat Odası Başkanı Tevfik Tayfun Tuncay, Dalaman Ak Parti İlçe Başkanı Şefik Oğuz, Dalaman MHP İlçe Başkanı Gürhan Hoplar, kurum amirleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

İncir Yarışması Yoğun İlgi Gördü…

Dalaman İnciri Gürleyik Şenliği protokol ve katılımcıların incir hasat etmesi ve incir paketleme tesisinde incir paketlemesi ile başladı.  Şenlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Protokol konuşmalarının ardından jüri, 10 mahalleden incir yarışmasına başvurarak katılım sağlayan 27 üreticinin incirlerini değerlendirmeye aldı. Yarışma sonucunda Gürleyik Mahallesinden Yusuf Altın birinci, Darıyeri Mahallesinden Nurten Türkmen ikinci ve Kızılkaya Mahalesinden Rafet Yavuz üçüncü oldu. İncir yarışmasında tüm katılımcılara protokol üyeleri tarafından hediyeleri, katılım belgeleri ve plaketleri verildi. İlk üçe giren incirler yapılan mezatta yüksek fiyatlara satılarak, yeni başlayan eğitim ve öğretim yılı nedeniyle Gürleyik okuluna bağışlandı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.