Dolar 32,5885
Euro 34,7950
Altın 2.509,96
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Lösev

İnönü’de Kanola Tohumları Toprakla Buluştu.

İnönü’de Kanola Tohumları Toprakla Buluştu.
19 Eylül 2022 9:25 am
217

​Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında, İnönü ilçesinde kanola tohumları toprakla buluştu.

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında 23 çiftçiye 325 kg kanola tohumu % 75 hibe ile teslim edildi. Teslim edilen kanola tohumlarının İnönü-Merkez, Erenköy, Kumbet, Kumbet-Akpınar, Kumbet-Yeniköy, Aşağıkuzfındık, İsmetpaşa, Yenice, Çarşı, Oklubalı mahallelerinde olmak üzere toplam 753 dekar alanda ekim işlemleri tamamlandı.

Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş İnönü’de gerçekleştirilen kanola ekimi hakkında açıklamalarda bulundu. İl Müdürü Gümüş: “Ayçiçeği yağına alternatif olabilecek bir bitki olan kanola bitkisi ayçiçeği kadar topraktan besin elementi çekmiyor. Bu projeyi hayata geçirerek boş bırakılan arazilerin kârlı bir üretim için değerlendirilmesini,  çok su tüketen ürünler yerine, güzlük ekilişte alternatif ürün olan kanola üretimini teşvik etmeyi hedefledik. Kanola projemizin yaklaşık yarım milyon liralık kısmını Bakanlığımız bütçesinden karşılıyoruz. Bu rakam proje bütçesinin % 75’ine tekabül ediyor. Geri kalan % 25’lik kısmı ise çiftçi katkısı olacak böylece dörtte bir fiyatına tohumlukları çiftçilerimize vermiş oluyoruz.

Bu projeyle ilimizde yetiştiriciliğe uygun bölgelerde yağlık tohum üretimini arttırmayı hedefliyoruz. Kışlık ekim yaparak ürünün yetiştirme sürecinde kuraklıktan etkilenmesinin önüne geçmeyi böylece üreticimizin birim alandan daha yüksek yağ verimi elde etmesini istiyoruz. Tüm emeği geçenlere teşekkür ederim. Çiftçilerimize hayır uğurlu olsun” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.