Dolar 32,5005
Euro 34,9292
Altın 2.432,98
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Lösev

İstanbul’da Yerli ve Milli Sebze Fideleri Toprakla Buluşuyor

İstanbul’da Yerli ve Milli Sebze Fideleri Toprakla Buluşuyor
17 Mayıs 2023 4:45 am
142
​İstanbul’da yerli ve milli sebze fidelerinin kullanımını yaygınlaştırmak için Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Yerli Hibrit Çeşitlerin Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesinin bir parçası olan İstanbul İçin Yerli ve Milli Fidelerle Sebze Üretimi projesi kapsamında ilk fideler dağıtılıyor. Toplam 2 milyon 784 bin fide dağıtılacak olan proje ile sağlıklı ve kaliteli sebze üretimi hedefleniyor.
Projenin toplam bütçesi 2 milyon 145 bin TL olup, tamamı % 100 bakanlık hibeli olarak veriliyor. Proje ile hem yerli tohumların geliştirilmesi hem de çiftçilerin gelirlerinin artırılması amaçlanıyor. İstanbul’un 33 ilçesinde dağıtılacak fideler arasında TAGEM-TİGEM’in çalışmaları sonucu elde edilmiş yerli ve milli tohumlardan yetiştirilmiş Domates (İpekçe), Hıyar (Hızır), Biber (Özge), Patlıcan (Yıldırım) ve Kavun (Ünlü) fidesi olacak şekilde beş çeşit fide bulunuyor.
Proje kapsamında ilk fideler İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde yapılan dağıtım programı ile çiftçiler eliyle toprakla buluşmak üzere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine teslim edildi. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca da dağıtımda bulundu. Karaca, projenin tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi ve yerli fidelerle sebze üretiminin artacağını ve çiftçilerin daha kaliteli ürünler elde edeceğini söyledi.
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.