Dolar 32,5955
Euro 34,7913
Altın 2.493,56
BİST 9.445,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C
Lösev

İyi Tarım İle Üretilen Kapya Biber İçin Tarla Günü

İyi Tarım İle Üretilen Kapya Biber İçin Tarla Günü
13 Eylül 2022 6:01 pm | Son Güncellenme: 13 Eylül 2022 6:02 pm
156

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce desteklenen, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “İTU ile Üretilen, Sertifikasıyla Güven Veren Kapya Biber” Projesi tarla günü Çanakkale İli Kumkale ovasında düzenlendi.

Törene İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Dr. Başak Egesel, İl Müdür Yardımcısı Latif Candan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan Eren, Ezine İlçe Müdürü İsmail Bilir ile Kumkale Ovası Köy Muhtarları, bölge üreticileri ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı şubesi teknik personelleri katıldı.

Törende konuşma yapan İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Dr. Başak Egesel; “Başarı ile yürütülen bu projeyi 2023 yılında da desteklemeye devam edeceğiz. Tarım Arazilerinin Etkin Kullanımı (TAKE) Projesiyle de fide desteği sağlanacaktır. Çeşitli firma ve marketler, İTU ürünlerine olan taleplerin arttığını bu sebeple sözleşmeli üretim ile ürünleri almak istediklerini belirtmişlerdir. Önümüzdeki yıllarda özellikle sebzede (İTU) üretim modelinde üretimin daha da yaygınlaştırılması için gerekli destekler sağlanacaktır. Bu proje ile Kumkale ovasında da İTU’nun yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Proje 14 üretici ile 114,3 da alanda uygulanmaktadır. Yoğun kimyasal girdi kullanılan Kumkale Ovasında, kapya biber üretimi yapan üreticilere İyi Tarım Uygulamaları üretim modelinde üretim yaptırarak, ihracata konu olan kapya biberinin kalıntı riski olmadan, güvenli ve güvenilir gıda olarak piyasaya arz edilmesi hedeflenmektedir” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.